Dünya Kupası İstanbul'da sergilendi!..

/ Kaynak: AA
Dünya Kupası İstanbul'da sergilendi!..

SPOR Haberleri  / AA

2014 FIBA Dünya Kupası etkinliği öncesinde gerçekleştirilen "Spain 2014 Trophy Tour ve RoadShow 2014" organizasyonu İstanbul'da başladı.

Basketbolda İspanya'da gerçekleştirilecek 2014 FIBA Dünya Kupası etkinliği öncesinde gerçekleştirilen "Spain 2014 Trophy Tour ve RoadShow 2014" organizasyonu İstanbul'da başladı.
nbsp;
Suadiye Plaj Yolu'ndaki etkinlikte 2014 FIBA Dünya Kupası sergilendi. Şampiyonaya katılacak ülkelerden geçen kupa, en son İstanbul'da basketbolseverlerin ziyaretine açıldı. Basketbolun kaşifi James Naismith'in adını taşıyan kupayı, Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, milli oyuncular Doğuş Balbay, Birkan Batuk ve Begüm Dalgalar da ziyaret etti.

Kupayla ilgili TBF TV'ye açıklamalarda bulunan Barbaros Akkaş, 2010 yılında kaçırdıkları kupayı bu kez Türkiye'ye getirmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Yaklaşık 3 ay önce teknik kadronun yenilendiğini hatırlatan Akkaş, "Ergin Ataman ve Ufuk Sarıca teknik kadronun başına geldiler. Hedefleri şampiyonayı ilk 4 içinde bitirmek. ABD ile aynı gruptayız. Eğer grubu ikinci sırada tamamlarsak, yarı finale kadar bir daha ABD ile karşılaşmıyoruz. 2010 yılında bu kupaya çok yaklaşmıştık ama finalde ABD'ye mağlup olmuştuk. Bu kez kupanın bizimle beraber İspanya'dan buraya gelmesini istiyoruz. Hedeflerimiz büyük ve kolay değil. Ev sahibi İspanya, ABD, Yunanistan çok iyi takımlar" diye konuştu.

Türkiye'nin evsahipliği yapacağı Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonası ile ilgili soruyu yanıtlayan Barbaros Akkaş, "Türkiye, Kadınlar Dünya Şampiyonası'nda büyük bir avantaja sahip olacak. Evsahibi konumdayız ve çok iyi bir kadromuz var. Avrupa Şampiyonaları'nda iki madalya kazandık, Olimpiyatları dereceyle bitirdik. Oyuncularımız kupanın burada kalması için en iyi mücadeleyi gösterecektir. Umarım bu mücadele karşılığını da bulur ve Türkiye, dünya şampiyonu olarak turnuvayı tamamlar" ifadelerini kullandı.

- Oyuncuların görüşleri

Anadolu Efes'te forma giyen milli basketbolcu Doğuş Balbay ise yeni başantrenör Ergin Ataman'ın milli takımda çok iyi işler yapacağından emin olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:

"Ergin Ataman tabii ki Türkiye'deki sayılı antrenörlerden biri. Çok tecrübeli, birçok kupa kazanmış, yurt içinde ve yurt dışında isim yapmış bir antrenör. Milli takımda çok iyi işler yapacağına eminim. Tüm Türk halkının ve basketbolseverlerin de böyle düşündüğüne inanıyorum. Türk Milli Takımı'nın hedefi her zaman yüksektir. 2010 FIBA Erkekler Dünya Şampiyonası'nda takım arkadaşlarımız ve ağabeylerimiz zaten bunu kanıtladı."

Lacivert-beyazlı takımın bir diğer milli basketbolcusu Birkan Batuk da "Naismith Kupası'nın İstanbul'da sergilenmesi, basketbolseverlerin onu görüp hatıra fotoğrafları çektirebilmesi harika bir etkinlik. Ben de kupayı görmek, basketbolseverle birlikte olmak için buraya geldim. 2010 yılında finale çıkmıştık. Bu sefer Ergin Ataman ile şampiyonaya katılacağız ve aynı hedef için savaşacağız" ifadelerini kullandı.

Kupayı yakından görmenin heyecanını yaşadığını ifade eden Begüm Dalgalar ise "FIBA Erkekler Basketbol Dünya Kupası'na bu kadar yakın olmak çok güzel. Erkek takımımız da son finalist olarak gidiyor İspanya'ya. Onlardan yine bir final bekliyoruz ve kupayı tekrar buraya getirmelerini istiyoruz" diye konuştu.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...