Lölsemiyi yenen çocuklar maskelerini attı

Lölsemiyi yenen çocuklar maskelerini attı

SAĞLIK Haberleri

Kayseri'de Uluslararası Lösemili Çocuklar Haftası düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Etkinlikte lösemiyi yenen çocuklar maskelerini attı.

Mimarsinan Parkı içerisinde düzenlenen etkinliklere; LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog Dr. Üstün Ezer, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Eskici, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor Etkinlikleri AŞ Genel Müdürü Ali Üstünel, Ankara, Konya, Nevşehir ve Niğde'den gelen lösemi tedavisi gören çocukların aileleri ve LÖSEV gönüllüleri katıldı. Gönüllü Bisikletçiler grubu ve Vosvoscular Kulübü'nden oluşan kortejin ardından başlayan etkinlikler, mehteran takımının konseri ile devam etti. Programın açılış konuşmasını yapan LÖSEV Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog Dr. Üstün Ezer, löseminin yenilebilir bir hastalık olduğunu söyledi. Ezer, "Kayseri'de tarihi bir gün yaşıyor LÖSEV. Kayseri'de lösemili çocukların kaderini değiştiriyor LÖSEV. Bundan çok değil, 15 sene kadar önce lösemi tedavi edilemez bir hastalık diye biliniyordu ama 15 sene önce kurulan LÖSEV bu algıyı değiştirdi. İnsanların beynindeki yanlış düşünceyi değiştirdik. 'Hayır' dedik, 'Lösemi tedavi edilebilen bir hastalıktır' dedik" ifadelerini kullandı. Düzenlenen etkinlikler, lösemiyi yenen çocukların hastalık boyunca taktığı maskeleri atması ile sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...