Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

7 Bin kişilik salon tutabildik

/ Kaynak: AA
7 Bin kişilik salon tutabildik

DÜNYA Haberleri  / AA

UETD Avusturya Başkanı Karayazılı, Başbakan Erdoğan'ın Viyana'da katılacağı programa ilişkin açıklamalarda bulundu.

UETD Avusturya Başkanı Karayazılı, Başbakan Erdoğan'ın Viyana'da katılacağı programa ilişkin, "40 bin kişilik yer ayarlamak istedik, ancak engellemeler nedeniyle 7 bin kişilik salon tutabildik" dedi.

Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Avusturya Başkanı Abdurrahman Karayazılı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, UETD'nin 10'uncu yıl kutlama etkinlikleri kapsamında 19 Haziran'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 7 bin kişilik Albert Shultz Halle'de bir program gerçekleştireceklerini söyledi.

Yer ayarlama sürecinin hiç kolay olmadığını kaydeden Karayazılı, bir hafta içerisinde siyasi, medya ve polis kanadından "çok ciddi baskı" gördüklerini anlattı.

Önce büyük stadı ayarlamak istediklerini ancak bir başka etkinlik nedeniyle buranın verilmediğini belirten Karayazılı, daha sonra Kreau'daki açık alanın sahibiyle temasa geçtiklerini, bazı siyasi partilerin programa olumsuz bakması nedeniyle sahibinin burayı kendilerine vermediğini vurguladı.

"Viyana'nın en büyük spor salonunu tutmak istedik ve rezervasyon yaptık. Medyanın Başbakan Erdoğan hakkında yaptığı haberlerin ardından 'tadilata gireceğiz' denilerek rezervasyonumuz iptal edildi" diyen Karayazılı, şöyle devam etti:

"Gerekçe gösterdikleri kesinlikle olmayan bir şey. Burada bu etkinliğin olmaması için elinden gelen çabayı sarfettiklerini ifade etmek istiyorum. Diğer taraftan belediye ile temasa geçmek istedik. Buranın belediyesi kesinlikle bizimle irtibata geçmedi, kesinlikle bize yardımcı olmak istemedi."

En sonunda 7 bin kişilik buz pateni salonunu bulduklarını, salon sahibinin "Bu salonu verirsen sıkıntı yaşarsın" diye tehdit edildiğini savunan Karayazılı, üst mercilerle yapılan görüşmeler sonucunda bu salonun tutulduğunu söyledi.

"Çoğu kişiyi geri çevirmek zorunda kalacağız"

Başta 40 bin kişilik katılım beklediklerini ancak tuttukları salonun 7 bin kişilik olması nedeniyle üzgün olduklarını ifade eden Karayazılı, şöyle konuştu:

nbsp;"Şimdi ne yazık ki üzülerek ifade etmek istiyorum, çoğu kişiyi geri çevirmek zorunda kalacağız. 7 bin kişiyi içeride ağırlayacağız, 10 bine kadar dışarıda dev ekranlarla bir imkan sağlayacağız. Ben buradan çağrı yapıyorum; Avusturya içinde yaşayan ve mağdur olmayacak şekilde oraya gelebilecek tüm vatandaşlarımızın dik duruş sergileme açısından bu yapılan haksızlıktan dolayı oraya gelmelerini istiyorum ve bekliyorum."

Karayazılı, bütün olumsuzluklara rağmen Avrupalı ve Avusturyalı Türklerin Başbakan Erdoğan'ın gelmesine hazır olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sayın Başbakanımızı en güzel şekilde ağırlayacağımızın ben buradan garantisini veriyorum. Çok güzel bir etkinlik olacağını, huzur içinde geçeceğini, güller dağıtılacak, sevginin, şefkatin, ilginin ve alakanın had safhada olacak şekilde gerçekleşeceğini hem temenni ediyorum hem garantisini veriyorum."

"Başbakanı uyarmak Kurz'un haddine değildir"

Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un, Başbakan Erdoğan'ın Viyana'ya yapacağı ziyarete ilişkin açıklamalarının hatırlatılması üzerine Karayazılı, şunları kaydetti:

"Sayın Başbakan her gittiği Avrupa ülkelerinde hep entegrasyonu vurgulamıştır. Hep katılımı, güçlü partnerliği, sadece devlet bazında değil halk bazında da her bireyi partner olarak katkı sağlamak zorunda olduğunu ifade eden bir Başbakanı uyarmak Sayın Sebastian Kurz'un haddine değildir. O açıdan ben burada gerek siyasi partiler, gerek iktidar, gerekse polislerin bu yaptıklarından dolayı kendilerini sorgulamalarını istiyorum. Gerçekten üzülerek ifade etmek istiyorum. Ben kendimi Avusturyalı olarak tanımlarken bu süreçte hayal kırıklığına uğradım."

''Salon konusunda yapılan spekülasyonlar gereksiz"

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Viyana'da katılacağı etkinlik için çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını bildirdi.

Viyana'da 7 bin kişilik bir salonun kiralandığını belirten Çelik, ''Salon konusunda yapılan spekülasyonlar gereksiz. Daha önce bazı rezervasyon yaptırdığımız yerler iptal oldu. Ancak biz 7 bin kişilik bir salon ile kuru kirası 25 bin avroya anlaşma yaptık. Salon dışında da 8-10 bin kişi daha bekliyoruz. Artık diğer hazırlık çalışmalarımızı tamamlayıp Başbakanımızı bekleyeceğiz'' diye konuştu.

Çelik, bu tür organizasyonların masraflarını tamamen sponsorlar ve kendi kaynaklarıyla karşıladıklarını hatırlattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı konuşmaya herkesin davetli olduğunu, tüm Avrupa'dan insanların katılabileceğine işaret eden Çelik, ''Güvenlik nedeniyle giriş kartı olanlar ve listelerde kayıtlı vatandaşlarımız nbsp; içeriye alınacak. Daha sonra dışarıda kalanları imkan olması halinde içeriye alacağız. Dışarıda da dev ekranlar kurulacak'' ifadelerini kullandı.

Süleyman Çelik, Fransa'nın Lyon kentindeki etkinlik için ise hiçbir sıkıntının bulunmadığını sözlerine ekledi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...