Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Firarileri idamla tehdit etti

Firarileri idamla tehdit etti

DÜNYA Haberleri

Irak'ta yaşanan krizin baş sorumlusu Başbakan Nuri el-Maliki, televizyona çıkarak hiçbir şey olmamış gibi açıklamalarda bulundu.

Kendi körüklediği mezhep savaşına dikkat çeken Maliki, "Sünni ve Şii ayırımı yaparak konuşanları dinlemeyin" deyip birlik çağrısı yaptı. Maliki, "Ordudan firar edenler dönmemeleri durumunda idam da dahil sert şekilde cezalandırılacak" tehdidinde bulundu. Bu arada İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, IŞİD saldırılarına ilişkin, "Musul gibi büyük bir kentin ele geçirilmesini, küçük bir terörist grubun başarısı olarak göremeyiz" diyerek, bunun perde arkasında başka planların olduğuna işaret etti. Irak'a asker gönderdikleri yönündeki haberleri yalanlayan Ruhani, Maliki yönetimine yardım etmeye hazır olduklarını söyledi. nbsp;

IŞİD ve Irak Ordusu peşmergeleri vurdu
Irak'ın Diyala iline bağlı Seidiye kasabasının Kuşbaşı bölgesinde IŞİD'in havan toplarıyla düzenlediği saldırıda 2 peşmerge öldü, 23'ü de yaralandı. Çatışma devam ederken Irak Hava Kuvvetlerine ait iki helikopterin peşmergelerin bulunduğu noktayı bombalaması sonucu da 9 peşmerge daha yaralandı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...