IŞİD, bin 700 kişiyi kurşuna dizdi!

/ Kaynak: DHA
IŞİD, bin 700 kişiyi kurşuna dizdi!

DÜNYA Haberleri  / DHA

IŞİD'in Twitter adresinden yapılan açıklamadaele geçirilen Tikrit'te 2 bin 500 kişinin rehin alındığı ve bunlardan 1 bin 700 Şii'nin öldürüldüğü açıklandı.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanları Twitter sayfasından yayınladıkları fotoğraflarda rehin aldıkları 1700 güvenlik görevlisini kurşuna dizerek öldürdüklerini bildirdi. nbsp;

IŞİD, bin 700 kişiyi kurşuna dizdi!

nbsp;Örgüt açıklamasında 4 bin kadar güvenlik görevlisi çalışanını rehin aldıklarını kaydederken rehin alınan güvenlik görevlilerinden Şii olan 1700'ünün kurşuna dizilerek öldürüldüğünü kaydetti. Yayınlanan fotoğraflarda onlarca kişinin yere yatırıldığı ve kurşuna dizilerek öldürüldüğü dikkat çekti. Kalan rehinelerin ise IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi'nin talimatıyla affedildiği ifade edildi. nbsp;

IŞİD, bin 700 kişiyi kurşuna dizdi!

nbsp;Tikrit ve Bağdat'ın 140 kilometre kuzey kesiminde etkili olan IŞİD militanları daha önce yaptığı açıklamada mücadelelerini 'imha savaşı' olarak tanımlamıştı. Irak Tümgenerali Kasım El-Musavi ise açıklamasında İran'ın desteğiyle IŞİD'i geri püskürtmeye başladıklarını belirtti.

IŞİD, bin 700 kişiyi kurşuna dizdi!

DÜNYA
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...