Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

KOÇ'tan önce eğitim sonra çocuk hastanesi

KOÇ'tan önce eğitim sonra çocuk hastanesi

Ekonomi Haberleri

Koç Holding'in 220 milyon dolar bütçeli Eğitim Hastanesi eylülde açılıyor. Ardından da tam teşekküllü çocuk hastanesi gelecek.

Koç Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Rahmi Koç, bu yıl sonbaharda hizmete açacakları 250 yataklı Tıp Fakültesi Eğitim Hastanesi'nin 220 milyon dolarlık bir yatırım bütçesi olduğunu belirterek, "İleriki bir tarihte de Türkiye'de çok az olan, tam teşekküllü bir çocuk hastanesi açacağız" dedi. Rahmi Koç, Koç Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Umran İnan ve Psikoloji Bölümü'nü birincilikle bitiren Ekin Seçinti, Koç Üniversitesi'nin "20. Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni" öncesi basın toplantısı düzenledi. Toplantıda üniversite çatısı altında yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Rahmi Koç, 20. yılda çok yol katettiklerinden bahsederek, Türkiye'nin en saygın üniversitesi haline geldiklerini belirtti. AB ve TÜBİTAK'tan en çok kaynak alan üniversitelerinden biri olduklarının altını çizen Koç, "Dünyanın en meşhur üniversiteleri bizimle iş birliği yapmak için müracat ediyor. Dünyanın meşhur üniversitelerindeki öğretim üyeleri bize gelmek için sıraya girdi, neredeyse hergün bir müracat alıyoruz. Üniversitemiz talebelerinin neredeyse yüzde 84'ünü artık ilk 50 binden alıyoruz. Talebelerimizin yüzde 75'ine muhtelif kademelerde burs veriyoruz. Burs konusu çok önemli" dedi.
Rahmi Koç, bu yıl sonbaharda 250 yataklı Eğitim Hastanesi'ni işletmeye alacaklarını belirterek, şunları söyledi: "Hasta kabul etmeye başlayacağız. İlk hastalar Eylül ayında girmeye başlayacak ve talebeler 4'üncü sınıflarına orada devam edecek. Ondan sonra da orada onkoloji yapacağız, hemşirelik okulu açacağız. 220 milyon dolarlık bir bütçesi var. Bunun büyük bir kısmı Amerikan Hastanesi'nden gelen yardım, geri kalanı da vakıftan gelen finansmanla yapıldı. Buraya sigortalı hasta alınacak. İleriki bir tarihte de Türkiye'de çok az olan, tam teşekküllü bir çocuk hastanesi açacağız. Üniversite-vakıf çocuk hastanesi olarak bizimki Türkiye'de ilk olacak. Nüfus artıyor, çocuk sayısı artıyor, çocuk hastane sayısı artmıyor. Orada ciddi bir boşluk var. Şu an için 50 yataklı olarak planlıyoruz."


Eğitimde engel tanımadı
Koç Üniversitesi 2013-2014 akademik eğitim dönemi birincisi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü mezunu Ekin Seçinti oldu. Seçinti, yürüme engelli bir öğrenci olduğunu hatırlatarak, "Hiçbir engel tanımayan bireyler olarak hayata atılıyoruz" dedi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...