Abdulkadir Geylani türbesine intihar saldırısı

/ Kaynak: AA
Abdulkadir Geylani türbesine intihar saldırısı

DÜNYA Haberleri  / AA

Bağdat'ta, Abdulkadir Geylani Hazretleri'nin türbesinin yakınlarında, "intihar saldırısı" gerçekleştirdi. Olayda 12 kişi öldü, 29 kişi de yaralandı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen saldırıda, ilk belirlemelere göre, 12 kişi öldü, 29 kişi yaralandı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, üzerinde bomba bulunan bir kişi Bağdat'ta Abdulkadir Geylani Hazretleri'nin türbesinin yakınlarında, "intihar saldırısı" gerçekleştirdi. Olayda 12 kişinin öldüğü, 29 kişinin yaralandığı belirtildi.

Öte yandan, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının, Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı, Musul'a bağlı Telafer ilçesine düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 10'a yükseldiği, 40 kişinin yaralandığı kaydedildi. Söz konusu saldırıda daha önce 5 kişinin öldüğü açıklanmıştı.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, ülkenin en büyük kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkezi Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...