Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Geçen yıl 39, bu yıl 43 milyon turist

Geçen yıl 39, bu yıl 43 milyon turist

Ekonomi Haberleri

TÜRSAB 2014 Turizm Sezonu Raporu'na göre, geçen yıl 39 milyon kişiyi ağırlayan turizm sektörü bu yıl toplam 43 milyon kişiyi misafir edecek.

TüRSAB'tan yapılan açıklamaya göre, 2014 yılı içinde toplam 57 milyon kişiyi aşan bir hareket söz konusu olacak. Yurt içindeki 14 milyon kişinin yaklaşık 5 milyonu bu sene tatilini otel, pansiyon gibi turizm tesislerinde geçirecek. 5 milyon kişinin 3,5-4 milyonunun mayıs-eylül döneminde tatile çıkması bekleniyor. 15-29 Haziran tarihleri arasındaki 2 haftalık dönemde otellerde konaklayan yerli turist sayısında mayıs ayına göre yüzde 60'a varan artış yaşanıyor. Bu 2 haftada 1 milyon yerli turist sahillere koşacak.

Yerli turistin gözdesi yine Bodrum ve Antalya olurken, Bodrum'da sezon içinde bazı otellerde yerli turist oranı yüzde 40'ı bulacak. Antalya'da da bu oran ortalama yüzde 15'lerde olsa da tesise göre yüzde 20'leri aşan noktalar da olacak. Bu yıl Almanya, Ukrayna ve Belçika gibi pazarlarda kayıp yaşayan ve işini şansa bırakmak istemeyen turizm sektörü sezonun ortasına rastlayan ramazan ayında yerli turisti kaybetmemek için yüzde 30-40'a varan indirim yapacak. 2,5 milyon yerli turist tatilini 27 Temmuz-15 Eylül arasında yapacak.

İstanbul genelinde oteller ucuzladı. Lüks segment fiyatlarını korumayı başarırken tüm oteller ortalamasına bakıldığında ortalama oda fiyatı önceki yıla göre 139 avrodan 124 avroya geriledi.Antalya'da doluluk oranı önceki yıla göre yüzde 8 düşse de oda başına gelir yüzde 4,2 arttı. Oda başına gelir nisan 2013'te 33,9 avro iken bu yıl 35,3 avro seviyesine yükseldi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, açıklamada yer alan değerlendirmesinde, kaçak acenteler nedeniyle milyar lirayı bulan bir kaybın yaşandığına işaret ederek, yaz aylarında artışa geçen bu tür organizasyonlarla tatile çıkan vatandaşların bir olumsuzluk halinde mağdur olabileceklerini ve hiçbir hak iddia edemeyeceklerini belirtti.

Tur düzenleyen firmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı ile TÜRSAB'a üye olması gerektiğine dikkati çeken Ulusoy, "Fiyatları daha uygun olarak algılandığı için tercih edilen bu kaçak turlara dikkat edilmesi gerekiyor. Belgesiz seyahat acenteliği sektörde hem haksız rekabet yaşatıyor hem de denetimsizlik nedeniyle can ve mal güvenliğini tehdit ediyor" uyarısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...