Başbakan Erdoğan: 'Süreci tahrik etmeden takip edin'

Başbakan Erdoğan: 'Süreci tahrik etmeden takip edin'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Meydan Park'ta düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan, Musul'daki gelişmelere ilişkin, "Medyadan rica ediyorum, süreci tahrik ederek değil, lütfen yazmadan, çizmeden fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz" dedi.

Erdoğan, Musul'da yaşanan gelişmelere ilişkin şunları kaydetti:

"Yazılı görsel medyaya sesleniyorum. Allah aşkına şu anda yaklaşık 100 kadar vatandaşımız IŞİD unsurlarının elinde. Biz bunları sağ salim kutarmanın gayreti içerisindeyken siz tahrik etmek suretiyle ne elde etmeye gayret ediyorsunuz? Lütfen, yazılı görsel medyadan bir şeyi rica ediyorum. Şu süreci tahrik ederek değil lütfen yazmadan, çizmeden fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyoruz. Zira bu tahrikler karşı tarafta lehe değil aleyhte gelişmelere neden oluyor."

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

-Bugün Trabzon'da 30 projeyi hayata geçireceğiz. Bugün yaptıklarımızdan çok daha fazlasını yenilerini de ekleyerek Trabzon'u büyütmeye devam edeceğiz.

-Trabzon'da bugün açacağımız projelerin toplam bedeli 104 trilyon lirayı buldu.

-Karadeniz'i Doğu Anadolu'ya bağlayan tünel projesiyle ilgili çalışmalara başladık.

-12 yılda Trabzon'a 12 katrilyon yatırım yaptık.

-Trabzon'da 175 yat kapasiteli yat limanıyla ilgili şu an ihale aşamasındayız.

-Trabzon'ın çehresini değiştirdik. Bitti mi? Hayır. Hizmetlerimize devam edeceğiz.

-200 yataklı bir çocuk hastanesi yapıyoruz. Hastaneyi 2016'da tamamlamış olacağız.

-Trabzon'a 600 yhataklı bir şehir hastanesi kazandırıyoruz. Hastanemizin toplam bedeli 301 trilyon lira.

-Trabzon havalimanını uluslararası uçuşlar yapan bir havalimanı haline getirdik.

-Son 12 yılda yaş çay alımında üreticilerimize 975 trilyon ödedik.

-Bizim gündemimizde toplu açılışlar var. Önceki gün Rize'de dün Artvin'de toplu açılışlar yaptık. 30 Mart'a kadar sürekli toplu açılışlar yaptık devam ediyoruz durmadık. 30 Mart'Ta seçim yaptık yan gelip yatmadık. Bu arada çok önemli projelerin temellerini atıyoruz. İstanbul'da Dünyanın en büyük havalimnanının temelini attık. ATAK helikopterinin teslim törenini gerçekleştirdik. Artık kendi helikopterimizi üretir hale geldik. Biz çalışıyoruz. Diğerleri ne yapıyor? 12 yıldır ne yapıyorlarsa onu yapıyorlar. Sadece engellemenin peşindeler. Gezi olayları çıktı bu muhalefet o sokak olaylarının arkasına takıldı. 17-25 Aralık'ta muhalefet Pensilvanya'nın peşine takıldı taşeronluk yaptı. Diyarbakır'da bayrağımıza alçakça bir saldırı düzenlendi şimdi onu istismar etmenin pelşindeler. Yazılı ve görsel medyaya sesleniyorum. Şu anda yaklaşık 100 vatandaşımız IŞİD unsurlarının elinde. Biz bunları sağ sağlim kurtarma gayreti içindeyken siz tahrik etmek suretiyle ne elde etmeyi umuyorsunuz? Şu süreci tahrik ederek değil yazmadan çizmeden fazla da konuşmadan takip etmenizi istiyorum. Bu tahrikler aleyhte gelişmelere neden oluyor. Biz bunu an be an takip ederken medyadaki bu gelişmeler sıkıntı doğuruyor.

-Gezi olaylarında Türkiye ekonomisini hedef aldılar.

-Küresel ölçekte projelerimize saldırdılar. Biz bunlara karşı dik durduk.

-Fazi düşüyor enflasyonla mücadelemiz başarıyla sürüyor.

-Diyarbakır'da bayrağımız indirildi. Diyarbakır'daki hainin ve ipini tutanların soruşturulması devam ediyor. Bahçeli diyor ki alnının ortasından vurup indireceksin. Yahu sen Diyarbakır'a kaç kere gittin? O bayrağa saldıran hain vurulsaydı doğu ve güneydoğuda o hainin cesedi üzerinden yeni bir tahrik kampanyası başlatılacaktı. Eğer vurulmayıp eylemini tamamlasaydı, bu kez de diğer bölgelerimizde tahrikler başlayacaktı. O hain vurulmadı, ikinci senaryoyu devreye aldılar. Bayrak istismarına başladılar. Şehirlerimizde gençleri sokağa dökmek, üniversitelerde gençlerimizi birbirine düşürmek için tahrikler başlatıldı.

-Çıkmış Kılıçdaroğlu bayrak sevdasında bahsediyor. Yeni mi geldi aklına? Hakkari mitinginde niye bir tane bayrak yanında götüremedin ya? Dün çıkmış Erdoğan susmalı diyor. Ey Kılıçdaroğlu Ey Bahçeli çok mu rahatsız oldunuz? Biz nerede nasıl konuşacağımızı çok iyi biliriz. Siz bu işte çırak bile olamadınız.

-Kimse bu topraklar üzerinden operasyon yapamaz.

-Geçenlerde Dışişleri Bakanım bu parti genel başkanlarını ziyaret eti. Gidiyor CHP genel başkanına diyor ki CHP'nin genel başkanı 'Biz sizin Ortadoğu politikanızı tasvip etmiyoruz.' O da diyor 'Tasvip etseydiniz zaten bizim partimizde olurdunuz.' Kılıçdaroğlu ondan sonra 'Bunun bir siyasi bedeli var diyor.' Benim Dışişleri bakanım da diyor ki '30 mart yeni bitti. Zaten millet faturayı kesti.'

-Gezi olaylarında 17 Aralık'ta 25 Aralık'ta başarısız oldular. Şimdi Cumhurbaşkanlığı seçimi geliyor. Diyorlar ki çatı aday. Bir inşaata çatıdan mı başlanır temelden mi başlanır? Bunların temeli yok. Temeli olmayanın çatısı olur mu? Yarın biraraya geleceklermiş. İşte Temel burada ama Temel reis değil.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...