Irak Kriz Merkezi'nden açıklama

/ Kaynak: İHA
Irak Kriz Merkezi'nden açıklama

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Irak Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, Irak'ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olaylarının devam ettiği bildirildi.

Irak Kriz Merkezi'nden yapılan açıklamada, Irak'ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olaylarının devam ettiği, güvenlik alanında herhangi bir düzelmenin sağlanamadığı ve olayların mezhep çatışması eksenli olarak evrildiğinin izlendiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'nda oluşturulan Irak Kriz Masası'ndan yapılan açıklamada, Irak'ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olaylarının devam ettiği, güvenlik alanında herhangi bir düzelmenin sağlanamadığı ve olayların mezhep çatışması eksenli olarak evrildiğinin izlendiği belirtildi. Çatışmaların çok hızlı bir şekilde yayılabildiği veya komşu alanlara sirayet edebildiği dile getirilen açıklamada, "Ülke tam anlamıyla bir kriz içindedir. Irak'ın güney kesimlerinde, ağırlıklı olarak Şii nüfusun yaşadığı bölgelerden kuzeye askeri birliklerin kaydırıldığı ve çok sayıda gönüllünün orduya katılmakta olduğu yönünde bilgiler intikal etmektedir" denildi.

Şu anki aşamada 13 Haziran tarihli güvenlik duyurusundaki unsurların geçerliliğini korunduğu vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu çerçevede, Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat'ta bulunan vatandaşlarımızın can güvenlikleri bakımından tedbirli davranmaları, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve sözkonusu bölgelere seyahat edilmesinden kaçınılması kuvvetle tavsiye edilmektedir. THY, Bağdat Havalimanı, Basra Havalimanı, Necef Havalimanı, Süleymaniye Havalimanı ve Erbil Havalimanı'ndan tarifeli uçuşlarını sürdürmektedir. Irak'tan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın Kriz Merkezi'nin yanı sıra Bağdat Büyükelçiliğimiz, Basra Başkonsolosluğumuz ve Erbil Başkonsolosluğumuzdan da yönlendirme alması ve uçuşlarla ilgili olarak THY'yle temasta kalması yerinde olacaktır."

Irak'ta 11 Haziran tarihinden bu yana alıkonulan Musul Başkonsolosluğu personelinin ve Musul'un Geyara ilçesinde tutulan 31 şoförden oluşan vatandaşların Türkiye'ye en kısa sürede sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmaların hassasiyetle sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, "Bakanlığımızda faaliyetine devam eden ve ilgili diğer kurumlarımızın personelinin de hizmet verdiği Kriz Merkezi, Irak'taki durum ve bu ülkedeki vatandaşlarımız hakkında Bakanlığımıza iletilen tüm soru ve talepleri eldeki güncel bilgiler ışığında cevaplandırmaktadır. Konsolosluk Çağrı Merkezlerimize yapılan başvurular da eş zamanlı olarak Kriz Merkezi'ne yönlendirilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...