Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Irak askerleri ilk kez konuştu!

Irak askerleri ilk kez konuştu!

DÜNYA Haberleri

Musul'u IŞİD'e teslim etmekle suçlanan Irak askerleri, Cephane ve destek talep ederek direndiklerini, gelmeyince kaçtıklarını savundu.

Al Jazeera'nın haberine göre yaşadıkları korku hissedilse de bunu saklamaya çalışıyorlar. Onlar Irak Şam İslam Devleti IŞİD militanları Musul'a girdikten sonra kentten kaçan Irak ordusu askerleri.

İsimlerini söylemiyorlar. Ama anlattıkları hikaye, Irak ordusunun Musul'da nasıl olup da hemen dağılıverdiğini gösteriyor. İçlerinden biri "Tam 5 gün savaştık. Bu sürenin sonunda cephanemiz tükendi. Destek istedik ama gelmedi. Cephane gönderin dedik, o da gelmedi. Böyle nasıl devam edebilirdik ki? Bağdatlı o koca koca komutanlar bizi orada bıraktı, kaçıp gitti" dedi.
Musul'dan kaçtılar ve silahlarını kuzeydeki Kürt yönetimine teslim ettiler. Yaşadıkları kampta hala ne olduğunu tam olarak anlayamadıklarını söylüyorlar. Askerlerin öfkesinin hedefinde ise Irak Başbakanı Nuri El Maliki var.

Star

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...