Aylin Kotil soyadı için açtığı davayı kazandı

Aylin Kotil soyadı için açtığı davayı kazandı

YAŞAM Haberleri

Mustafa Sarıgül'ün eski eşi olan Aylin Kotil Yıldırımer, sadece kızlık soyadı "Kotil"i kullanabilmek için açtığı davayı kazandı.

Şişli Belediyesi eski Başkanı Mustafa Sarıgül'den ayrıldıktan bir süre sonra, iki yıl önce Çağlar Yıldırımer ile dünya evine giren Aylin Kotil Yıldırımer, sadece kızlık soyadı "Kotil"i kullanabilmek için açtığı davayı kazandı.

KOTİL SOYADI İLE HAYATINA DEVAM EDECEK

Habertürk'ten Hayati Arıgan'ın haberine göre, İstanbul 7. Aile Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmada Aylin Kotil Yıldırımer'in, sadece kızlık soyadını kullanmasına karar verdi. Aylin Kotil karar 15 gün sonra kesinleştikten sonra, nüfus müdürlüğünden çıkaracağı yeni nüfus kağıdında 'Kotil' soyadı ile hayatına devam edecek.

SOYADI DAVASINI KAZANAN İKİNCİ KİŞİ OLDU

Verdiği 7 yıllık hukuk mücadelesinin ardından evliyken kızlık soyadını kullanabilme hakkını Anayasa ve Aile mahkemelerine açtığı davaları kazanarak kadınlara bu yolu açan avukat Sevim Akat'tan sonra ikinci davayı kazanan kişi Aylin Kotil oldu.

Ensonhaber

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...