Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Terör örgütü üyesi 5 kişi teslim oldu

/ Kaynak: AA
Terör örgütü üyesi 5 kişi teslim oldu

GÜNDEM Haberleri  / AA

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 5 bölücü terör örgütü mensubunun teslim olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Şırnak'ın Silopi ilçesinde 5 bölücü terör örgütü mensubu silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığınca, Hakkari Şemdinli'de icra edilen gözetleme faaliyeti sırasında, saat 19.30'da Umurlu Mahallesi bölgesinde patlama sesi duyuldu. Yapılan araştırmada, kışlaya yaklaşık 3 kilometre mesafede, bir katırın mayına bastığı ve yaralandığı tespit edildi.

Bölücü terör örgütü mensupları, Hakkari Yüksekova Gürkavak köyü Varagöze bölgesinde, Kepre Yaylası'na süt sağmaya giden kadınları taşıyan bir şahsı, aracı ile kaçırdı. Söz konusu şahsın yakınları, olayın ardından, 7'nci Hudut Alay Komutanlığı Dağlıca Üs Bölgesi'ne gelerek, "13 Haziran 2014 günü bölgede yaptıkları aramada, İkiyaka bölgesinde aracın yakıldığını gördüklerini, bölücü terör örgütü mensupları ile karşılaştıklarını, teröristlerin bölgeye girmelerine müsaade etmediklerini ve şahsın ellerinde olduğunu" söylediklerini beyan etti.

Cumhuriyet savcılığının olaylarla soruşturması devam ediyor.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...