Tatilcilere sağlıklı yol haritası

Tatilcilere sağlıklı yol haritası

YAŞAM Haberleri

Sağlık Bakanlığı'nın hazırladığı "Seyahat El Kitabı"nda; tatile hastalanmadan gidip dönmek için alınması gereken tedbirler sıralandı.

Okulların kapanmasının ardından Türkiye tatil için yollara düştü. Sağlık Bakanlığı da yurt dışına çıkan tatilciler ve resmi görevliler için Seyahat Sağlığı El Kitabı hazırladı. İşte kitapta öne çıkan tavsiyeler: Seyahatten önce sağlık kontrolü yaptırın. gt; Yanınızda sağlık çantası bulundurun. gt; nbsp;İlaçları ve malzemeleri gidilecek ülkelerdeki risk alanına göre seçin. gt; nbsp;Kronik sağlık probleminiz varsa raporunuzu yanınızda bulundurun. gt; nbsp;Seyahatte ellerinizi sık sık su ve sabunla yıkayın. gt; nbsp;Hijyen şartlarının uygun olmadığı bölgelerde, kaynatılmış su ile hazırlanan çay ve kahve gibi içecekleri tercih edin. gt; nbsp;Sokakta satılan yiyecek ve içeceklerin tüketiminden sakının. gt; nbsp;Sivrisinek ve diğer böceklere karşı gerekli tedbirleri alın. gt; nbsp;Temizliğinden şüphe ettiğiniz sularda yüzmeyin. gt; nbsp;Özellikle kedi, köpek, maymun gibi hayvanlarla temastan kaçının...
İsmail Sonsuz / TÜRKİYE GAZETESİ

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...