'İtilmiş' o davayı kazandı

'İtilmiş' o davayı kazandı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) yönetimi, tiyatro sanatçısı İlyas İlbey'i bir yıl boyunca dernekten uzaklaştırma kararı aldı.

Türkiye Jokey Kulübü (TJK) yönetimi, tiyatro sanatçısı İlyas İlbey'i bir yıl boyunca dernekten uzaklaştırma kararı aldı. Kararla birlikte, İlbey'in Kulüp tesislerine girmesi yasaklanmış oldu. İlbey, karara itiraz için mahkemeye gitti. Mahkeme geçtiğimiz cuma günü verdiği kararda, Kulüp yönetimin aldığı kararın durdulmasına hükmetti. İlbey'in, elindeki mahkeme kararı ile bugün Kulüp binasına gitmesi bekleniyor.


DAVALIK OLDULAR
Sanatçı Yasemin Yalçın ile oynadıkları Yasemince adlı dizide 'İtilmiş' karakterini canlandıran tiyatro sanatçı İlyas İlbey ile TJK yönetimi arasında yaşanan sorun yargıya taşındı. İlbey, Kulüp hesaplarından bir takım usulsüz harcamaların olduğu iddiasında. Dava konusu harcamaların başında ise Amerikalı Rap sanatçısı Flo Rida'ya ödenen 1.6 milyon liralık konser ücreti yer alıyor.
İlbey'in Kulüp paralarının usulsüz harcandığı iddiası ile geçtiğimiz nisan ayında açtığı davanın Hürriyet'te haber olmasından sonra taraflar arasında ipler iyice gerildi.


'BİR YIL BOYUNCA KULÜP'E GELME' nbsp;
TJK Disiplin Kurulu yürüttüğü soruşturma sonrası İlbey'i haksız buldu. Kulüp yönetimi de 25 Mayıs günü aldığı kararla İlbey'i bir yıl boyunca dernekten uzaklaştırma karar aldı. Kararla, İlbey yönetim kurulu üyesi görevini de kaybetti. Kulüp binalarına girmesi de yasaklanmış oldu. İlbey'den boşalan yönetim kurulu üyeliğine ise Turgut Alakuş getirildi.
MAHKEME KARARI KALDIRDI
İlbey de hakkında verilen kararın ortadan kaldırılması için avukatı Bülent Ernas aracılığı ile dava açtı. Dava dosyası Bakırköy 4. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme geçtiğimiz cuma günü aldığı kararla, İlbey'e daha önce verilen kınama cezası ve bir yıl boyunca dernekten uzaklaştırılması kararını ihtiyati tedbir yolu ile durdurdu. İlbey'in yeniden yönetim kurulu üyesi görevine dönmesine karar verildi. nbsp;İlbey'in avukatı Bülent Ernas, müvekkilinin ellerindeki mahkeme kararı ile bugün Kulüp binasına giderek görevinin başına geçeceğini ifade etti. HÜRRİYET

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...