Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Otomotivde Avrupa'daki başarı TAYSAD'ı ABD'ye taşıdı

Otomotivde Avrupa'daki başarı TAYSAD'ı ABD'ye taşıdı

Ekonomi Haberleri

TAYSAD, ABD'de otomotivin merkezi Detroit ile birlikte birçok eyalette ikili temaslarda bulundu ve işbirliği ile yatırım ortamını değerlendirdi.

Küresel anlamda etkinliğini artırmak isteyen Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği (TAYSAD), son yıllarda artırdığı yurtdışı temaslarına ABD'de devam etti. TAYSAD, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) ile ABD'de başta Chrysler ve iş makineleri devi John Deere ile birlikte 40 farklı kurum ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi. TAYSAD Genel Koordinatörü Süheyl Baybalı, "Avrupa'da ana sanayi firmalarına yönelik ürün tedariğimizde gelişen adet ve standartlar ABD tarafından da görüldü ve bize buradaki pazara dahil olmanın yanında yeni fırsat kapıları açtı" diye konuştu.
TAYSAD, Amerika Birleşik Devletleri'nde otomotiv kenti olarak da bilinen Detroit kentinin de bulunduğu Michigan, Illinois, Tennessee, Georgia ve Güney Carolina eyaletlerinde ziyaretler gerçekleştirdi. TAYSAD ekibi, otomotiv ana ve yan sanayi firmaları ile ikili temasların yanı sıra eyaletlerdeki ticaret odaları, üniversiteler, AR-GE merkezleri ve kalkınma ajansları yetkilileriyle de biraraya geldi. ABD'de yatırım ortamı ve destekleriyle ilgili bilgi alan TAYSAD, bu ülkeden işbirliği ve yatırım daveti aldı.

nbsp;Otomotivde Avrupa'daki başarı TAYSAD'ı ABD'ye taşıdı
BORUSAN'DAN
"0 km" BMW'de yeni fırsatlar
Borusan Otomotiv Yetkili Satıcıları'nda her an değişiklik hakkı saklı kalmak üzere perakende satışı gerçekleşecek tüm "0 km" BMW marka otomobillerde sabit € / TL kuru kampanyası uygulamaktadır. BMW 1 Serisi Joy Edition 83.500 TL'den, BMW 316i M Joy Edition ise 122.300 TL'den başlayan fiyatlarla Borusan Otomotiv BMW Yetkili Satıcıları'nda satışa sunulmaktadır. Haziran ayına özel, BMW 3 Serisi ve BMW 5 Serisi modellerinde 3 yıl/60.000 km geçerli olan BMW Service Inclusive hediyesi ya da Premium Finance aracılığıyla; BMW 3 Serisi için 85.000 TL'ye, BMW 5 Serisi otomobiller için 100.000 TL'ye ve 36 ay vadeye kadar %0,95 faiz oranı ile kredi kullanımı fırsatı sunulmaktadır.
nbsp;Otomotivde Avrupa'daki başarı TAYSAD'ı ABD'ye taşıdı
Brisa Türk malı V1'e sponsor oldu
Brisa'nın lastik sektöründe 40'ıncı yılını kutlayan markası Lassa, Volkan Işık tarafından tasarlanıp üretilen ve gerçek bir yarış otomobili olarak doğan Volkicar otomobilleriyle Türkiye'nin en ses getiren motorsporları şampiyonası olmayı başaran ve dünyaya yayılan V1 Challenge yarışlarının ana sponsoru oldu. Şampiyona başladığı ilk günden beri V1 Challenge'a destek veren organizasyon sponsoru markalara bu sene yeni araç sponsorları da eklendi.
Türkiye şampiyonları, ünlüler, yetenekli kadın, erkek sporcular ve Volkicar ile motorsporlarına başlayan yeni isimlerden oluşan 20 kişilik pilot kadrosu, Türkiye'nin yarış otomobili Volkicar'ın direksiyonunda olacak. En yüksek katılımlı seri olma özelliğini taşıyan ve 6 yarış üzerinden koşulacak şampiyona İzmir, Aydın, Kocaeli, İstanbul ve Tarsus şehirlerinde düzenlenecek. Para ödüllü şampiyona Lassa V1 Challenge, bu sene de başarılı sporculara toplamda 100.000 TL dağıtacak.
nbsp;Otomotivde Avrupa'daki başarı TAYSAD'ı ABD'ye taşıdı
Yeni X-Trail yollarda
Baştan sona yeniden tasarlanan X-Trail'in ağustos ayında 98 bin 900 TL'den başlayan fiyatla Türkiye'de satışına başlanacak. Sınıfında ilk kez sunulan gelişmiş teknolojiler, yeni nesil Nissan X-Tronic Otomatik Şanzıman ve 1.6 Dizel Motor ile yeni X-Trail SUV segmentine iddalı yenilikler getirecek.. Gücünü yeni nesil 130 PS'lik güçlü ancak tutumlu olan motordan alan X-Trail ideal ve dengeli ekonomiyi mükemmel bir sunumla tüm hızlarda ortaya koyabiliyor. nbsp;Bu güç aynı şekilde Nissan'ın yeni nesil AllMode 4x4-i teknolojisi ile de alınabilmektedir. Nissan tarafından yeni geliştirilmiş olan Güvenlik Kalkanı ve Sürüş Kontrol Sistemi ikilisi yeni X-Trail kullanıcısına güvenlik ve konfor ile donatılmış keyifli sürüş imkanı sağlıyor.Yeni X-Trail'de 6 ileri manuel düz vites ve yeni X-tronic otomatik vites şanzıman seçeneği bulunuyor.

Aras Kargo araçları elektriklendi
Türkiye'nin en büyük %100 elektrikli ticari filosu Aras Kargo'daAras Kargo, %100 elektrikli araç sayısını 39'a yükseltti, nbsp;Türkiye'nin en geniş elektrikli ticari araç filosuna sahip oldu. 5 milyon TL yatırım maliyeti üstlenen Aras Kargo, yakıt maliyetinde ayda %10 tasarruf nbsp;edecek, doğa dostu araçlar sayesinde 5.787 ton karbon salınımına engel olunacak. Bu da doğaya 8 yılda 18 bin yeni ağaç dikmiş kadar katkı sağlıyor. 2011 yılında ticari filosuna elektrikli araç alan ilk Türk kargo şirketi olan Aras kargo 3 yıldır 9 araçla özellikle şehir içi dağıtımda pilot olarak çalışıyordu. Araçların hat optimizasyonuna uygun kullanılması ve şarj ünitelerinin verimlilik testlerini Aras Kargo araçların sayısını artırmaya karar verdi.

Skoda, yükselişte hız kesmiyor
Skoda, mayıs ayında satışlarını geçen yılın aynı ayına göre yüzde 16.5 artırırken, pazar payını da yüzde 56.6 yükselişle yüzde 3.40'a çıkarttı. İlk 5 ayda geçen yılın aynı dönemine göre satışlarını yükselten markalar arasında yerini alan Skoda, bu yılın Ocak-Mayıs döneminde 4 bin 322 adetle 2013 yılının üzerinde bir rakama erişti. Yıllık Pazar payını yüzde 31.6 artışla yüzde 2.42'ye yükseltti. Mayıs ayında binek otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25.7, yılın başından bu yana da yüzde 24 civarında düşüş yaşarken, Skoda satışları Mayıs ayında yüzde 16.5 artış kaydetti.
nbsp;Otomotivde Avrupa'daki başarı TAYSAD'ı ABD'ye taşıdı


HAFTANIN OTOMOBİLİ
Volkswagen Tiguan
68.950 TL'den başlıyor

ARTILARI
Tasarımı, sadeliği ve güven veren hatları, malzeme kalitesi, yol tutuşu en önemli avantajlarından. Alman teknolojisi her yerde kendini gösteriyor. Otomatik şanzımanda düz kullanım daha keyifli. Hem yerden yüksek hem de oturanları sarsmıyor. Yakıt tüketimi açısından gaza idareli basmak gerekiyor. Ayarı kaçınca tüketim değerleri de kademeli olarak artıyor.

EKSİLERİ
Test modelimizde standart olarak usb çıkışı veya Bluetooth yoktu. Tiguan deyince kalite olarak beklentilerim arttığından, biraz hayal kırıklığı oldu. Biraz baz seviyelerde donanım eksikliği var.

Teknik özellikleri
1.4 litre benzinli, 122 beygir düz şanzımanlı, 1.4. litre benzinli 160 beygir otomatik şanzımanlı (4x4 seçeneği de var), 2.0 litre dizel 140 beygir, otomatik şanzıman ve 4x4 şanzıman)

Öne çıkan rakipleri:
Nissan Qashqai, Toyota RAV4, Skoda Yeti, Honda CRV, Nissan Juke, Hyundai ix35, Ford Kuga, Kia Sportage, Opel Mokka

BURCU ÇETİNKAYA İLE OTOMOBİL SEVDASI
SORULARINIZI, MERAK ETTİKLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞIN
Artık burcu.cetinkaya@tg.com.tr veya Twitter/bbcetinkaya'ya merak ettiğiniz modelleri, sektörün ileri gelenlerine iletmek istediğiniz soruları yazabilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...