Ayşe Şasa öldü (Ayşe Şasa kimdir)

Ayşe Şasa öldü (Ayşe Şasa kimdir)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Türkiye'nin önemli senaristlerinden Ayşe Şasa öldü. Ayşe Şasa kanser tedavisi görüyordu. Ayşe Şasa kimdir. Ayşe Şasa 73 yaşında vefat etti.

Türk sinemasının en önemli senaristlerinden nbsp;Ayşe Şasa, tedavi gördüğü hastanede 73 yaşında hayatını kaybetti. Şasa, 1941 yılında İstanbul'da doğdu. Ayşe Şasa öldü, Ayşe Şasa kimdir. Ayşe Şasa 1960'ta Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'nden mezun oldu. 1963-1965 yılları arasında Robert Kolej'in İdari Bilimler Bölümü'ne devam etti. 1963'ten başlayarak Türk sinemasında senaristlik yaptı. Murat'ın Türküsü, Ah Güzel İstanbul, Utanç ve Gramofon Avrat gibi filmlere imza attı. 1993'te sinemayla ilgili denemelerini Yeşilçam Günlüğü adıyla yayınladı. Şubat 2003 tarihinde de Delilik Ülkesinden Notlar isimli eseri yayınlandı. Önceki günlerde geçirdiği rahatsızlık sonucu önce kemoterapi gören daha sonra zatürre teşhisi konulan senarist Ayşe Şasa 73 yaşında hayatını kaybetti.Çerkez bir anne ve yarı Çerkez yarı Kürt bir babadan dünyaya gelen Ayşe Şasa, 1941 yılında İstanbul'da doğdu. Şimdiki adı Robert Kolej olan Arnavutköy Amerikan Kız Koleji'nde okudu, 1960 yılında mezun oldu. Robert Kolej'in İdari Bilimleri Bölümü'ne devam etti(1963-1965). 1963 yılından itibaren senaristlik yaptı. Bu yıllarda kendisini Marksist olarak tanımlıyordu. Kemal Tahir ile güçlü bir dostluk kurdu ve bu dostluğun onun üzerinden derin etkileri oldu. Son Kuşlar, Ah Güzel İstanbul, Utanç ve Gramofon Avrat gibi filmlere imza attı. 1993 yılında sinemayla ilgili Yeşilçam Günlüğü adlı denemeleri yayınlandı. Bu ana kadar başından üç evlilik geçti. İkinci evliliğini Ünlü Yönetmen Atıf Yılmaz ile yaptı.1980'li yıllarda ağır bir psikolojik rahatsızlık geçirdi. Doktorlar şifozren tehşisi koydu. On yıllık inziva dönemi sırasında sinema piyasasından tamamen çekildi. Bu süreçte yanında 3. eşi olan Bülent Oran vardı. Bu dönemden sonra, düşünsel anlamda kendisini değiştirdi, daha bilimsel/sezgici bir hayat sürmeye başladı. Bu yeni yaşam tarzı, eserlerine de yansıdı. nbsp;

YAZARIN KİTAPLARI

Bir Ruh Macerası
Bir Ruh Macerası
Delilik Ülkesinden Notlar
Şebek Roman

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...