Peşmerge Musul'da bayrağı çekti, savaşa hazır

/ Kaynak: İHA
Peşmerge Musul'da bayrağı çekti, savaşa hazır

DÜNYA Haberleri  / İHA

Kuzey Irak askeri gücü Peşmerge, IŞİD militanlarına her geçen gün yaklaşıyor. Musul'un çıkışındaki binaya yerleşen Peşmerge kendi bayraklarını çekti.

Irak ordusunun başta Musul olmak üzere birçok kentte geri çekilmesi sonrası Irak Şam ve İslam Devleti'yle (IŞİD) karşı karşıya kalan Kuzey Irak askeri gücü Peşmerge, IŞİD militanlarına her geçen gün yaklaşıyor. Musul'un çıkışını kontrol altına alan Peşmerge birlikleri oluşturdukları cephelerde her an çatışmaya girecek şekilde hazır bekliyor.

Irak'ın Kuzeyinde kalan ve ülkenin en büyük kentlerinden biri olan Musul'un IŞİD örgütü tarafından ele geçirilmesinin ardından Irak ordusuna bağlı askerler kaçarak şehri terk etmişti. Irak ordusunun kaçması üzerine IŞİD militanları ile karşı karşıya kalan Peşmerge birlikleri, bölgeye binlerce takviye yaptı. Daha önce Irak ordusu birliklerinin kullandığı Musul'un çıkışındaki binaya yerleşen Peşmerge birlikleri binaya kendi bayraklarını çekti. Irak bayrağının yer almadığı birlikte sadece Peşmergelerin bayrağı dalgalanıyor.

Erbil-Musul yolunun hâkimiyetini tamamen elinde bulunduran ve birden çok kontrol noktası oluşturan Peşmerge birlikleri, IŞİD'e karşı hazır kıta bekliyor. Peşmerge birlikleri kontrol noktalarını oluşturarak ilerlediği yolda Musul'un bir kilometre kadar yakına girdi. Musul'a bir kilometre kala bölgede mevzilenen Peşmerge birlikleri, kentten çıkan bütün araçları kontrolden geçirdikten sonra Erbil'e girmesine müsaade ediyor.

Zaman zaman hareketli anların yaşandığı ve IŞİD militanları ile aralarındaki mesafenin 500 metreye kadar düştüğü Peşmerge cephesinde, ağır silahlar dikkat çekiyor. Peşmergeler bir taraftan dürbünle IŞİD militanlarını gözlemlerken diğer taraftan keskin nişancılar ve otomatik silahlar her an ateşlenecek şekilde hazır bekliyor. Sadece Musul yolunda yaklaşık 10 bin kadar Peşmerge'nin bulunduğu öğrenildi. Peşmerge güçlerinin elinde biksi, roket atar, RPG 7 gibi ağır silahların yanı sıra AK47, otomatik silahlar ve sniperlar bulunuyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...