Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çay bardağına sığmayan kiraz görenleri şaşırtıyor

/ Kaynak: AA
Çay bardağına sığmayan kiraz görenleri şaşırtıyor

YAŞAM Haberleri  / AA

Lapseki'de festival kapsamında düzenlenen yarışmaya katılan üreticilerin yetiştirdiği iri kirazlar, çay bardağına sığmadı.

Lapseki ilçesinde bu yıl 29'uncusu gerçekleştirilen Kiraz Festivali kapsamında düzenlenen yarışmaya katılan üreticilerin yetiştirdiği iri kirazlar, çay bardağına sığmadı.

Lapseki Belediyesi'nce organize edilen festival kapsamında yapılan kiraz yarışmasına, iki kategoride 40 üretici katıldı.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Lapseki Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri, ziraat mühendisleri, meyve üreticileri ve mahalle muhtarından oluşan jüri, kirazların ambalajlanması, rengi, tadı ve ağırlığı gibi özelliklerine bakıp değerlendirme yaptı.Değerlendirme sırasında çay bardağına sığmayan kirazlar dikkati çekti.

Yarışmada "Ziraat 900" türü kirazda birinciliği Hasan Ateş, ikinciliği Ahmet Ulu, üçüncülüğü Mehmet Şen elde etti. Diğer türde ise Ahmet Aksoy birinci, Hüseyin Güngör ikinci, Kamil Kocabıyık ise üçüncü oldu.

Jüri başkanı ÇOMÜ Lapseki Meslek Yüksekokulu öğretim görevlisi Dr. Engin Gür, yaptığı açıklamada, geleneksel kiraz festivali bünyesinde her yıl üreticiler arasında yapılan kiraz yarışmasında bu yıl farklı bir şey uygulayıp, ürünleri iki kategoride değerlendirdiklerini belirtti.

Gür, "Değerlendirme sırasında gerçekten çok zorlandık. Üreticilerimiz bu yıl yaşanan elverişsiz hava koşullarına rağmen çok kaliteli ürünler yetiştirmiş. Tüm üreticilerimizi kutluyorum" dedi.

Daha sonra Yarışmada dereceye giren üreticiler ödüllendirildi.

YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...