IŞİD, bir bölgeyi daha ele geçirdi

/ Kaynak: AA
IŞİD, bir bölgeyi daha ele geçirdi

DÜNYA Haberleri  / AA

IŞİD terör örgütü ve bazı silahlı gruplar, Suriye-Irak sınırında bulunan El-Kaim ilçesine bağlı bazı nahiyelerin kontrolünü ele geçirdi.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütü ve bazı silahlı grupların, Suriye-Irak sınırında bulunan El-Kaim ilçesine bağlı bazı nahiyelerde kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak'ın Enbar vilayetine bağlı, Suriye-Irak sınırında bulunan El-Kaim ilçesinin Remane ve Kerabel nahiyeleri IŞİD terör örgütü ve bazı silahlı grupların eline geçti.

Irak ordusunun çekilmesinden dolayı IŞİD'in bölgeyi kolay bir şekilde aldığı, birçok askeri aracın imha edildiği ifade edildi.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, ülkenin en büyük kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...