Dışişleri: Olaylar mezhep çatışmasına dönüşme riski taşıyor

/ Kaynak: AA
Dışişleri: Olaylar mezhep çatışmasına dönüşme riski taşıyor

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı, Irak'taki şiddet olaylarının geniş çaplı bir mezhep çatışmasına dönüşme riski taşıdığını bildirdi.

Bakanlıktan " Irak Kriz Masası" başlığıyla duyurulan açıklamada, Irak'ın büyük bölümünü etkileyen şiddet olaylarının devam ettiği veIrak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile Irak Silahlı Kuvvetleri arasındaki çatışmaların sürdüğü hatırlatıldı. IŞİD'in dün gece saatlerinde Musul'un Türkmen nüfusun yoğun olduğu Telafer ilçesine saldırılarını artırarak ilçeyi ele geçirdiği ve ülkedeki şiddet olaylarının geniş çaplı bir mezhep çatışmasına dönüşme riski taşıdığı ifade edilen açıklamada, Musul, Kerkük, Selahattin, Diyala, Anbar ve Bağdat'ta bulunan vatandaşların can güvenlikleri bakımından tedbirli davranmaları, mümkün olan en kısa sürede bu bölgelerden ayrılmaları ve söz konusu bölgelere seyahat edilmesinden kaçınılması tavsiyesinde bulunuldu.THY'nin, Bağdat, Basra, Necef, Süleymaniye ve Erbil Havalimanları'ndan tarifeli uçuşlarını sürdürdüğü belirtilen açıklamada, "Irak'tan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızın kriz merkezinin yanı sıra Bağdat Büyükelçiliğimiz, Basra Başkonsolosluğumuz ve Erbil Başkonsolosluğumuzdan da yönlendirme alması ve uçuşlarla ilgili olarak THY'yle temasta kalması yerinde olacaktır" ifadesi kullanıldı.
Açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Irak'ta 11 Haziran tarihinden bu yana alıkonulan Musul Başkonsolosluğumuz personeli ve Musul'un Geyara ilçesinde tutulan 31 şoförden oluşan vatandaşlarımızın ülkemize en kısa sürede, sağ salim dönmeleri amacıyla gerekli tüm çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Bakanlığımızda faaliyetine devam eden ve ilgili diğer kurumlarımızın personelinin de hizmet verdiği kriz merkezi, Irak'taki durum ve bu ülkedeki vatandaşlarımız hakkında Bakanlığımıza iletilen tüm soru ve talepleri eldeki güncel bilgiler ışığında cevaplandırmaktadır. Konsolosluk çağrı merkezlerimize yapılan başvurular da eşzamanlı olarak kriz merkezine yönlendirilmektedir."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...