İngiltere Irak'a askeri müdahale yapacak mı, işte cevabı!

/ Kaynak: AA
İngiltere Irak'a askeri müdahale yapacak mı, işte cevabı!

DÜNYA Haberleri  / AA

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, ülkesinin Irak'a askeri müdahalede bulunulup bulunulmayacağı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

İngiliz yayın kurumu BBC'ye konuşan Hague, "olası hava saldırılarında ülkesinin yer alıp almayacağı" sorusuna, İngiltere'nin yer almayacağını vurgulayarak cevap verdi.Irak'taki durumun "endişe verici" olduğunu kaydeden Hague, ülkesinin Irak'a insani yardım sağlayacağını ya da terörle mücadele uzmanlığı gibi konularda yardım edeceğini bildirdi. Hague, "Mevcut durumda askeri bir müdahale planlamıyoruz" dedi.Hague, "Irak'taki mevcut durumun ABD ve İngiltere'nin 2003 yılındaki işgalinin bir sonucu olduğu" görüşlerine ise katılmadığını dile getirdi. "İşgalin ardından bazı hatalar yapıldığını" kaydeden Hague ancak "İngiltere'nin işgalde yer almasının hata olduğunu düşünmediğini" belirtti.İngiltere Dışişleri Bakanı Hague'in bugün İngiliz Parlamentosunu Irak'taki son gelişmelerle ilgili bilgilendirmesi bekleniyor.Bu arada İngiltere, Irak'a 3 milyon sterlinlik acil insani yardım sağlayacağını açıkladı. Yardım paketinin içerisinde, temiz su, ilaç, hijyen malzemeleri gibi malzemeler yer alacak. İngiltere ayrıca, Birleşmiş Milletlerler Mülteciler Yüksek Komiserliği aracığıyla savunmasız Iraklı kız çocuklarının ve kadınların korunmasına yardım edecek.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...