Tunceli'de yol kesen PKK'lılar 5 aracı yaktı, 6 kişiyi kaçırdı

/ Kaynak: DHA
Tunceli'de yol kesen PKK'lılar 5 aracı yaktı, 6 kişiyi kaçırdı

YAŞAM Haberleri  / DHA

Tunceli'de yol kesen PKK'lılar, yapımı süren Jandarma Karakol Komutanlığı inşaatına beton taşıyan 5 beton mikserini ateşe verip, 6 kişiyi kaçırdılar.

Tunceli'nin Pülümür İlçesi Kırmızıköprü Köyü yakınlarında yol kesen PKK'lılar, yapımı süren Jandarma Karakol Komutanlığı inşaatına beton taşıyan 5 beton mikserini ateşe verip yaktıktan sonra 5 şoför ve 1 firma yetkilisini de kaçırdı.Pülümür'ün yapımı devam eden Kırmızıköprü Köyü'ndeki Kırmızıköprü Jandarma Karakol Komutanlığı inşaatına Bingöl'den beton taşıyan 5 beton mikserinin önü bu sabah saatlerinde Tunceli-Erzincan karayolunun 45'inci kilometresindeki Ağlayan Kayalar Mevkii'nde silahlı 15 kadar PKK'lı tarafından kesildi. PKK'lılar şoförlerini indirdiği araçları yolu kapatacak şekilde karayolunun ortasına çektikten sonra ateşe vererek yaktı. PKK'lılar daha sonra yoldan geçen araçları durdurup içindeki yolculara örgüt propagandası yaptı. PKK'lılar, karakollar ve HES'lere hiç şekilde malzeme taşınması ve bölgede orman kesimlerine izin vermeyecekleri yönünde propaganda yaptıkları öğrenildi.PKK'lılar daha sonra yaktıkları araçların 5 şoförü ile 1 firma yetkilisi olmak üzere 6 kişiyi yanlarına alarak bölgeden kaçtı.
PKK'lıların bölgeden ayrılmasının ardından yakılan araçlar akşam saatlerine kadar karayolundan kaldırılmadı. Yoldan geçen diğer araçlar ise yakılan araçların arasından geçerek yollarına devam ettiği görüldü.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...