Çeyrek Altın 150 liraya yükseldi! Son durum

Çeyrek Altın 150 liraya yükseldi! Son durum

Ekonomi Haberleri

Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Günsay: 'Irak'taki gelişmeler nedeniyle çeyrek altının fiyatı bir haftada 145 liradan 150 liraya çıktı'

Çeyrek altın ne kadar? Balıkesir Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı İrfan Günsay, Irak'taki gelişmeler nedeniyle çeyrek altının bir haftada 145 liradan 150 liraya çıktığını söyledi. Günsay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaz sezonuna girdikleri bugünlerde altında düşüş beklerken hızlı bir yükselişle karşılaştıklarını belirtti. Altının uluslararası piyasada yükselmesinin Türkiye'de de etki oluşturduğunu nbsp;ifade eden Günsay, "Irak'taki gelişmeler nedeniyle çeyrek altının fiyatı bir haftada 145 liradan 150 liraya çıktı. Pazartesiden pazartesiye 5 liralık artış oldu. Bu yükselişin devam etmesinden korkuyoruz" dedi. Günsay, altının gramının 88,5 liraya ulaştığını vurgulayarak, "Yaz sezonunda, düğünlerin başladığı bugünlerdeki yükselme vatandaşlar ve kuyumcular için hiç iyi olmadı. Vatandaşlar tekrar beklemeye çekildi. Vatandaş altının düşmesini biz de müşterinin bize gelmesini bekliyoruz. Umarım her şey yoluna girer de iyi bir sezon geçiririz" diye konuştu.


ALTIN FİYATLARINI CANLI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN


ALTININ ATEŞİ ÇIKTI
Artan küresel risklerle altın fiyatı 27 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 1284 doları gördü. Altın fiyatları 6 gündür aralıksız yükseliyor. Uluslararası piyasalarda değer kazanan dolara rağmen, altın fiyatları Irak'la artan küresel siyasi riskler nedeniyle yükseldi. Pazartesi Avrupa seansı öncesi 1284 dolara kadar yükselen altının ons fiyatı 2 haftanın en yükseğine erişti. Altın fiyatı Cuma'ya göre yüzde 1'e yakın primli seyrediyor. Yılbaşından bu yana yüzde 6,5 değer kazanan ons fiyatında uzmanlar yılın ikinci yarısında zayıf seyrin sürmesini bekliyor. Ancak jeopolitik risklerin sarı metalin fiyatında dönemsel sıçramalar oluşturabileceğini belirtiyor.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...