İşte Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok tartışılan Gezi açıklaması

İşte Ekmeleddin İhsanoğlu'nun çok tartışılan Gezi açıklaması

Politika Haberleri

Muhalefetin ortak vermiş olduğu sürpriz Ekmeleddin İhsanoğlu kararı sonrası, akıllara İhsanoğlu'nun çok tartışılan Gezi açıklaması geldi, işte o açıklama.

CHP'yle MHP'nin Köşk için 'çatı aday' olarak gösterdiği İslam İşbirliği Teşkilatı'nın eski başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu, Gezi eylemlerinin çıkış noktasını anlayışla karşılamış, fakat sonrasında olup bitenler kendisini rahatsız etmiş. İhsanoğlu'nun Gezi ile ilgili ifadeleri şöyle: "Bu mesele çevre hassasiyetiyle doğdu. Ve doğduğu nokta haklıdır. İnsanların çevre konusunda, şehrin düzenlenmesi konusunda bir fikir beyan etme hakkı vardır. Şahsen ağaçların kesilmesine karşıyım ama tarihi binaların yeniden inşa edilmesine taraftarım. Biz zaten İstanbul'da çok şeyi yıktık. O bakımdan Gezi olaylarının başlangıç noktasını anlayışla karşılıyorum fakat sonra aldığı şekil beni rahatsız etti. Orada gelip arabaları yakmak, dükkânları yağmalamak ateşe vermek; bunlar kabul edilecek şey değil."
(YURT)





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...