HDP'den çatı adayına ilk tepki

/ Kaynak: AA
HDP'den çatı adayına ilk tepki

Politika Haberleri  / AA

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Muhalefetin ortak vermiş olduğu sürpriz Ekmeleddin İhsanoğlu kararı sonrası ilk açıklamasını yaptı.

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, CHP'nin Cumhurbaşkanlığına ''çatı aday'' olarak Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nu önermesine ilişkin, "CHP'ye Allah selamet versin diyorum" ifadesini kullandı.Kürkçü, AA muhabirine CHP'nin cumhurbaşkanlığına "çatı aday" olarak Prof. Dr. İhsanoğlu'nu önermesini değerlendirdi.Bu koşullar altında seçimde, ikinci tura kendi adaylarının kalacağını güvenle söyleyebileceğini belirten Kürkçü, "CHP'ye de Allah selamet versin diyorum" ifadesini kullandı.HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan da İhsanoğlu'nun ortak aday olarak önerilmesi karşısında HDP adayının tek alternatif olarak gözüktüğünü söyledi. Buldan şunları kaydetti:
"Demokratik bir cephe oluşturmak için biz de bugünden itibaren büyük bir çaba sarf edeceğiz. Çünkü belirlenen ya da ortaya çıkan çatı adayın Türkiye'yi temsil edemeyeceği, her kesimden oy alamayacağı çok açık ve net ortada. Dolayısıyla demokrasi güçlerinin birleşmesinde fayda var. Burada da tek alternatif olarak HDP'yi gösteriyoruz. En kısa zamanda HDP'nin adayı da kamuoyuna açıklanacaktır. Dolayısıyla tek çözüm, tek alternatif HDP."

Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...