Halep'e varil bombası: En az 43 ölü

/ Kaynak: İHA
Halep'e varil bombası: En az 43 ölü

DÜNYA Haberleri  / İHA

Suriye'nin Halep kentinde Esad güçlerinin gerçekleştirdiği varil bombalı saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu en az 43 kişi hayatını kaybetti.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi örgütü saldırıların Sukkari ve Eşrefiye mahallelerinde gerçekleştiğini belirtti. İlk saldırı sonrası insanların panik içinde kaçıştığını belirten yetkililer birkaç dakika sonra yaralılara yardım etmeye çalışan insanlara ikinci kez saldırı düzenlendiğini kaydetti. Saldırılarda en az 43 kişi hayatını kaybederken onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi. Saldırı sonrası her iki mahalledeki binalar enkaz haline dönüşürken birçok noktada ölü ve yaralı bedenlerine rastlandığı görüldü.

Öte yandan Halep'te gerçekleşen varil bombalı saldırı sonrası birçok yaralı Suriyeli Kilis kentindeki devlet hastanesine kaldırıldı. Kilis'e getirilen 22 yaralıdan 5'i ise tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Doktorlar yaralıları yaşatabilmek için yoğun bir gayret sarf ederken, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından hastaneye takviye çevik kuvvet polisi sevk edildi.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...