BM personelini tahliye ediyor

BM personelini tahliye ediyor

DÜNYA Haberleri

BM, Irak'ta sahadaki durumun çok hızlı değiştiğini kaydetti.

Irak'taki durumun çok hızlı değiştiğini belirterek, BM'nin de bu duruma göre önlemler aldığını belirten BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Birleşmiş Milletler'in, Bağdat'ta görevli personelini tahliye etmeye başladığını duyurdu. Bağdat'ta BM'nin yaklaşık 200 uluslararası personelinin görev yaptığını ifade eden Haq, bu personelden 58'inin Bağdat'tan Ürdün'ün Başkenti Amman'a kaydırıldığını belirterek, "Bu personelin Erbil'de görevlendirilmesi düşünülüyor. Kalan personelin de önümüzdeki günlerde Bağdat ve civarından başka yerlere kaydırılması gündeme gelebilir" dedi.
"TÜRK PERSONEL İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
BM'nin terör örgütü IŞİD'in elindeki Türk personelin ve şoförlerin kurtarılması için çalışma yürüttüğü ancak bu çalışmaların şu aşamada açıklanmayacağı bildirildi. BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un Türk personelin bir an önce salıverilmesi talebini hatırlatan Haq, diplomatik personelin dokunulmazlığını da vurguladı.
nbsp;
TRTHABER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...