Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi kızdıracak yorum

/ Kaynak: İHA
Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'yi kızdıracak yorum

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkma cesaretleri olmadıklarını iddia etti

Optimar Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'nin Tayyip Erdoğan'ın karşısına çıkma cesaretleri olmadıkları için Ekmeleddin İhsanoğlu'na mecbur kaldıklarını iddia etti.

Başarılı seçim tahminleriyle bilinen araştırma firması Optimar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, Ankara'da katıldığı bir programda çatı aday konusunu değerlendirdi.

Daşdemir, "Her iki parti de uygun aday bulamadı. Bahçeli, çatı aday arayışına girip ismi öne çıkan Meral Akşener ve Mansur Yavaş isimlerinin etkisi ortadan kaldırmak istedi ve İhsanoğlu'na yöneldiler. Üstelik savunulacak iyi bir tarafı da var; İhsanoğlu Türk Ocakları eski başkanlarından Emin Bilgiç'in damadıdır. CHP tarafından bakılacak olursa da 'çatı' aday olabilme özelliğine sahip, özellikle MHP tabanının da destekleyeceği bir aday bulunamamış, Deniz Baykal'ın çatı aday olmak istemesi konusunda diretmesi de tıkanma noktasına getirmişti. Bu durum da gösteriyor ki daha önceleri cumhurbaşkanını Meclis'in seçtiği dönemlerde de tıkanmaları aşmak için birilerinin şişeden cin çıkarır gibi ortaya isim atıp kabullendirmeleri gibi bir isimdir Profesör İhsanoğlu" dedi.

MEVLÜT KARAKAYA ÖRNEĞİNİ HATIRLATTI

Daşdemir, açıklamalarının devamında,
"Muhalefete İhsanoğlu ismini öneren çevreler öncelikle sol'dan bir adayın Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayacağını biliyorlardı. Ne yaptılar peki? Çalıştılar, Meral Akşener ismi ortaya atıldı, kamuoyu tartıştı ancak Bahçeli açıklama yaptı Meral Akşener'in aday yapılmayacağına ilişkin. Mansur Yavaş ismi zaten Bahçeli için kesinlikle kabul görmeyecek bir isimdi. Muhalefet Parti Genel Başkanlarının da tekrar Tayyip Erdoğan karşısında 'tartıya' çıkmak istememeleri ve partilerinde tartışılır pozisyona düşmek istememeleri sonucunda hemen kabul görmüş bir isimdir. Dahası yanlış hatırlamıyorsam Abdullah Gül'ün ilk dönem adaylığı tartışıldığı bir dönemde Doğan Medya Grubu tarafından kısa bir süre dillendirilmiş bir isimdir. Muhalefetin İhsanoğlu için öne çıkaracağı özellikler ne olur diye düşündüğümde de başı açık olduğu için modern olması ülkücü camia ile problemi olmaması aldığı eğitim ve yaptığı görevle de bakıldığında da 'muhafazakar' olması, İhsanoğlu'nun tanıtımında öne çıkarılacak özellikler.

Cumhurbaşkanını milletin seçeceği ilk seçimde Prof. İhsanoğlu gibi bir ismin seçilme şansı yok gibi. Bu ülkede, akademisyenlerden çok iyi 'politikacı' olmadığını gördük, görüyoruz. 'Tanıtımla bunun üstesinden geliriz.' diyenler olacaktır. Onlara da, MHP'nın Ankara Büyükşehir adayı, eski Genel Müdür, Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Mevlüt Karakaya'nın yoğun tanıtım çalışmalarının sonucunda aldığı oya bakmalarını öneririm" diyerek sözlerini tamamladı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...