Başbakan Erdoğan'ın eski korumalarına 'böcek' baskını

Başbakan Erdoğan'ın eski korumalarına 'böcek' baskını

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan'ın çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazları ile ilgili başlatılan operasyonda eski koruma daire başkanı dahil 11 kişi gözaltına alındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, çalışma ofisine dinleme cihazı konulmasıyla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürüyütülen soruşturma kapsamında 12 adreste arama yapıldı ve aralarında Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan 1. Sınıf Emniyet Müdürü Zeki Bulut'un da bulunduğu 11 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Talimatı soruşturmayı yürüten Savcı Duran Çetin verdi.

Operasyonlar kapsamında Ankara'da 6, İstanbul'da 1, Diyarbakır'da 1, Yozgat'ta 2, Karabük'te ise 1 olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı.

ZEKİ BULUT, EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE GÖTÜRÜLDÜ

Operasyon kapsamında, Başbakan Erdoğan'ın eski koruma müdürü olan nbsp;1. sınıf emniyet müdürü Zeki Bulut'un evinde arama yapıldı. Bulut'un, Çukurambar semtindeki bir sitede bulunan evine sabah saatlerinde gelen emniyet ekiplerinin, teknik cihazlarla evi detaylı olarak aradığı öğrenildi. Yaklaşık 3 saat süren aramanın ardından polis ekipleri siteden çantalarla ayrıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Bulut, bir süre Başbakan Erdoğan'ın koruma müdürlüğünü yaptıktan sonra Denizli Emniyet Müdürlüğüne atanmış, son olarak Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında görevlendirilmişti.

Bulut, Ankara'daki Hayat Sebla Evleri sitesinde bulunan evinden alındı. Bulut, sağlık kontrolünün ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

YOZGAT'TA BÖCEK OPERASYONU: 2 GÖZALTI

Dinlemelerin yapıldığı dönemde İstihbarat Dairesi Başkanlığı'nda çalışan ve şu anda Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan 4. Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar, memleketi Yozgat'ın Boğazlıyan İlçesi'nde, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürlüğünde görev yapan polis Memuru Seyit Saydam ise, Memleketi Yozgat'ın Sorgun ilçesinde gözaltına alınarak Ankara'ya götürüldü.

KARABÜK'TE BÖCEK OPERASYONU

Dinlemelerin yapıldığı dönemde Başbakanlık korumada çalıştığı öğrenilen ve daha sonra Doğuya tayin edilen bir polis'in Karabük'te bulunan ailesinin evinde arama yapıldı. Ankara'dan gelen ekip tarafından yapılan aramalarda evin temiz çıktığı ve gözaltı olmadığı öğrenildi.

DİYARBAKIR'DA "BÖCEK" OPERASYONU

operasyon kapsamında, Diyarbakır'da gözaltına alınan kamu görevlisinin ikametgahında arama yapıldığı bildirildi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Başbakanlık resmi konutu ile Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ikametgahındaki çalışma ofisine dinleme cihazı yerleştirme olayı ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında ilde görev yapan kamu görevlisi bir kişinin gözaltına alındığı ve ikamet adresinde arama yapıldığı belirtildi.

Açıklamada, soruşturma işlemlerinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile yürütüldüğü kaydedildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ KARABÖRK: BUGÜN RÜZGAR SERT

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın makam otomobili ile çalışma ofisinde bulunan dinleme cihazlarıyla ilgili soruşturma üzerine Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4'üncü Sınıf Emniyet Müdürü Sedat Zavar'ın evinde arama yapılması ve yakalanmasını Twitter hesabında değerlendirdi. Karabörk, tweet'inde "Bugün rüzgar biraz sert. Daha da sertleşecek galiba" diye yazdı.

İSTANBUL'DA 1 POLİS GÖZALTINDA

Başbakanlık koruma ekibinde daha önce görev yapan eski bir polis memuru olduğu öğrenilen şüphelinin bir otelde gözaltına alındığı ve Ankara'ya gönderildiği belirtildi.

Erdoğan'ın ofisinde dinlenme kuşkusuyla MİT'e talimat verilerek Aralık 2011'de iki ayrı yerde 2'den fazla 'böcek' bulunmuştu.

Görüntü değil sadece ses kaydettiği belirtilen dinleme cihazlarının, Başbakan'ın kriptolu telefonlarına yerleştirildiğine dair de bir iddia ortaya atılmıştı.

OPERASYON ERZURUM'A UZANDI

Pperasyon kapsamında Erzurum Emniyet Müdürlüğünde görevli Sedat Zavar'ın adresinde arama yapıldı. Edinilen bilgiye göre, Erzurum emniyetinde, amir rütbesiyle görev yapan Sedat Zavar'ın evi ile müdürlükteki ofisine, Ankara'daki operasyon çerçevesinde baskın düzenlendi. Sedat Zavar'ın izinli olduğu ancak hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Uzun süre Erzurum Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görev yapan Sedat Zavar, Ankara'daki böcek operasyonu nedeniyle, "şüpheli" konumdaydı. Genel Müdürlük kararıyla görev yeri değiştirilen S.Z., son operasyonla gözaltına alınacak polisler arasına girdi.

Ev ofisinde yapılan aramada ele geçirilen bazı dokümanlar Ankara'ya gönderilirken, bu kapsamda başka operasyonların da olabileceği öğrenildi.

Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, şöyle dedi;

"Ankara'nın operasyonu. Bize talimat yazısı gönderildi. Bizden bir kişinin evraklarının gönderilmesi istendi. Biz de gerekli operasyonu yaptık ve belgeleri Ankara'ya gönderdik. Emniyette yönetici, rütbeli kadrosunda. Kendisi şu an geçici görevle şehir dışında. Görevli makamlara yerini bildirdik, orada gözaltına alınacak."

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Erdoğan, TBMM'de partisinin Grup Toplantısı'nın ardından yürütülen "Böcek" operasyonuyla ilgili soru üzerine, "Konuyla ilgili, ilgili birimler yargıyla müşterek olarak şu anda çalışmalarını sürdürüyorlar. Tabii neticeyle ilgili henüz bana ulaşan bir bilgi yok. Fakat bugün ben de 12 ayrı noktada televizyonlardan böyle bir çalışmanın yürütüldüğünü öğrendim. Zannediyorum çalışmalar bittikten sonra gerekli bilgileri alacağım" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Gözaltına alınanlardan biri 5 yıldır yanınızda olan bir isimdi, nasıl değerlendirmek lazım" sorusuna Erdoğan, "Şimdi değerlendirmesini yapmayalım. Sonra yapalım" yanıtını verdi.

Bakan Işık: nbsp;"Bu, tamamen adli bir işlemdir"

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, bir gazetecinin "Böcek" operasyonunda 11 kişinin gözaltına alınmasına ilişkin sorusu üzerine, konuyu biraz önce öğrendiğini söyledi.

"Bu, tamamen adli bir işlemdir" diyen Işık, bu konularla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma yaptığını kaydetti.

Işık, operasyonun muhtemelen bu soruşturma sonucunda yapılan bir işlem olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...