En iyi gelir kapısı; 5-6. hakemlik stresi yok parası çok

En iyi gelir kapısı; 5-6. hakemlik stresi yok parası çok

SPOR Haberleri

Süper Lig'de 5-6. hakemlik yapan alt klasman hakemi, gelir olarak FIFA kokartlı Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek ve Mete Kalkavan gibi hakemleri solladı.

Bu yıl uygulamaya konulan 5-6. hakemlik birçok hakem için iyi bir gelir kapısı oldu. 2013-14 futbol sezonunda PTT 1.Lig'de düdük çalabilen ve Spor Toto Süper Lig'de 5-6. hakemlik yapan çok sayıda isim kazanç olarak önemli meslektaşlarını geride bıraktı. nbsp;
5-6. hakemlik, hakemlerin kariyer-klasman ve ekonomik kazanç sıralamasını da alt üst etti. Genç hakemlerden Volkan Bayarslan gelir olarak FIFA kokartlı Bülent Yıldırım, Hüseyin Göçek, Mete Kalkavan ve Barış Şimşek gibi hakemleri geride bıraktı. Spor Toto Süper Lig'de bir maç dahi yönetememiş olan Alper Ulusoy, Y.Kemal Uğurlu, Bülent Birincioğlu, Koray Gençerler, Serkan Tokat, Onur Karabaş, Özgüç Türkalp gibi isimler de Özgür Yankaya, Deniz Çoban ve Abdullah Yılmaz gibi isimleri kazançta solladı. Hakan Ceylan'ın da ligin yükünü çeken hakemlerden İlker Meral'den fazla kazanması dikkat çekti.

Avrupa'ya yetişemiyorlar
Bu rakamlara rağmen Türk hakemler Avrupa'daki meslektaşlarının çok çok gerisinde kaldı. Her gün ciddi antrenman yapmak zorunda olan ve özel salonlarda özel hocalarla çalışan hakemler, gelirlerinin büyük bir kısmını buralarda harcıyor. Birçok hakem yoğun maç ve seminer trafiği yüzünden iş hayatını ya aksatıyor ya da sürdüremiyor.
ÖMER?FARUK?ÜNAL - ÖZEL?HABER
En iyi gelir kapısı; 5-6. hakemlik stresi yok parası çok

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...