Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Japon ortakla dünya Türk makarnası yiyecek

Japon ortakla dünya Türk makarnası yiyecek

Ekonomi Haberleri

DÜNYA DEVİ NISSHIN SEIFUN İLE NUH'UN ANKARA GÜÇ BİRLİĞİ YAPTI.

Dünyanın en büyük makarna fabrikalarından birisi olmayı hedefleyen yatırımın imza töreninde konuşan Babacan, "İlk tohum atıldı, şimdi Japonya'yla serbest ticaret anlaşmasını istiyoruz" dedi. Türk buğdayından üretilen makarnanın tamamını ihraç etmeyi hedefleyen yeni bir makarna devi doğdu. Japonya'nın önde gelen kuruluşlarından Nisshin Seifun Group ve Marubeni ile Nuh'un Ankara Makarnası ortaklığındaki Nisshin Seifun Turkey, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı anlaşmayla kuruldu. Törende konuşan Ali Babacan, Türkiye'de atılan bu adımın bir 'tohum' olacağını belirterek, "Japonya ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması imzalanmasını da gönülden arzu ediyoruz" dedi. 35.5 milyon dolar yatırımla Sincan 1. OSB'de yapılacak yatırımın, iki ülke arasındaki iş birliğinin ve Türkiye'ye duyulan güvenin simgesi olduğuna dikkat çeken Babacan, bu yatırımdan alınacak başarılı sonuçların önemli bir örnek teşkil edeceğini söyledi. Babacan "Biz de güzel bir söz var: Bir elin nesi var iki elin sesi var derler. Onun için bu ortaklık son derece önemli. Ortakların potansiyeline bakarsak bu yetmez. Daha büyük hacimlere ulaşabilirsiniz" diye konuştu. 23 bin metrekarelik bir alana kurulacak fabrika 12 ay sonra ilk üretimini gerçekleştirecek. İlk etapta 18 bin ton/yıl makarna üretimi yapacak fabrikanın hızla kapasite artırımına gitmesi planlanıyor. Klasik makarnanın ardından dondurulmuş makarna, ravioli ve mix un üretimi de yapacak ortaklık, 3 yıl içinde 35,5 milyon dolarlık yatırım gerçekleştirecek.
Japon ortakla dünya Türk makarnası yiyecek
Nuh'un Ankara Makarnası'nın ortaklarından Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, üretimde tamamen Türk buğdayı kullanarak, hem çiftçiye destek olacaklarını, hem de Türk buğdayının kalitesini bütün dünyaya ispatlayacaklarını ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...