Kuru gıdayı stoklamayın fiyatlar ucuzlayacak

Kuru gıdayı stoklamayın fiyatlar ucuzlayacak

Ekonomi Haberleri

Ramazana sayılı günler kala gıda fiyatlarında artış olacağı yönünde haberler gelirken, Reis Gıda fiyatların ağustostan itibaren düşeceğini açıkladı.

Yeni mahsullerin ucuzluk getireceğini belirten Reis Gıda, ramazan ayında vatandaşlardan ihtiyaç fazlası ürün almamalarını istedi. Nisan ve mayıs ayı yağmurları sayesinde kuraklığın kuru gıdayı ciddi oranda etkilemediği belirtilen açıklamada, bakliyat ürünlerinde yeterli ekimin yapılmasının bu yıl iç pazara yetecek kadar yeni mahsulün olacağı müjdesini verdiği belirtildi. Nohut, fasulye, çeltik (pirinç) ürünlerinin hasadının ağustos-eylül aylarında yapılacağı ve iyi bir rekoltenin beklendiği belirtilen açıklamada, fiyatların yüzde 10 ile yüzde 30 arasında düşeceği belirtildi. Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, "Şunu da ifade etmeyi isterim ki, bu yılın yeni mahsulünün tarladaki açılış fiyatı bir yıl öncesinin altında da olmayacaktır" dedi. İHA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...