Bütçe, mayıs ayında 1.5 milyar lira fazla verdi

Bütçe, mayıs ayında 1.5 milyar lira fazla verdi

Ekonomi Haberleri

Bakan Şimşek, "Gerçekleşmeler 2013 yılına göre bir miktar bozulma gösterse de yıl sonu bütçe hedefleri ile uyumludur" dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 yılı Mayıs ayı bütçe rakamlarını değerlendirdi. Merkezi yönetim bütçesinin Mayıs ayında 1,5 milyar TL fazla verirken Ocak-Mayıs döneminde 2,8 milyar lira açık verdiğini hatırlatan Bakan Şimşek, "Gerçekleşmeler 2013 yılına göre bir miktar bozulma gösterse de yıl sonu bütçe hedefleri ile uyumludur" dedi. 2013 yılı Mayıs ayında bütçenin bu yıla göre daha iyi gerçekleştiğini belirten Şimşek, "Bu yılın ilk 5 ayında gerçekleşen açık, 33,3 milyar TL olan yıl sonu hedefinin yüzde 8,3'üne denk düşmektedir. Bu yıl büyümenin OVP'de öngörüldüğü gibi yüzde 4 civarında gerçekleşmesi halinde bütçe hedeflerinin rahatlıkla tutturulacağına inanıyorum" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...