41 Filistinli gözaltına alındı

/ Kaynak: AA
41 Filistinli gözaltına alındı

DÜNYA Haberleri  / AA

İsrail'in, kaçırıldığı iddia edilen kayıp 3 Yahudi yerleşimci operasyonunda, Batı Şeria'da 41 Filistinliyi daha gözaltına aldığı bildirildi.

İsrail ordu sözcüsü Avihay Adreay, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından yaptığı açıklamada, İsrail ordusu, Batı Şeria'nın kuzeyindeki çeşitli bölgelerde, 3 Yahudi yerleşimciyle ilgili sürdürdüğü operasyonlarda çoğunluğu Hamas üyesi, 41 kişiyi gözaltına aldığını belirtti. Öte yandan görgü tanıklarının verdiği bilgiye göre, İsrail ordusu, Gazze'nin çeşitli bölgelerinde boş alanlara hava saldırısında bulundu. nbsp;İsrail yönetimi, perşembe gecesi, Batı Şeria'daki Gush Etzion yerleşim biriminde kaybolan 3 Yahudi yerleşimci gencin kaçırıldığını iddia etmiş, bu konuda Filistin yönetimini sorumlu tutmuştu. Bu kişilerin bulunması için İsrail parlamentosu orduya operasyon yapma dahil geniş yetkiler vermişti. Ordu birlikleri de Batı Şeria'da Hamas üyelerinin evlerine düzenlediği baskınlarda daha önce aralarında Filistin Meclis Başkanı Aziz Duveyk, milletvekilleri ve eski bakanların bulunduğu 150'den fazla kişiyi gözaltına almıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...