Erdoğan: MHP, CHP'nin vagonu haline gelmiştir'

Erdoğan: MHP, CHP'nin vagonu haline gelmiştir'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan AK Parti grup toplantısında konuşuyor

Erdoğan konuşmasına dün yaşamını yitiren senarist, yazar Ayşe Şasa'ya rahmet dileyerek başladı. nbsp;

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Musul'da güvenliği sağlayan Irak kuvvetleri şehri tamamen terk ettiği için konsolosluktaki güvenlik güçleri çatışmaya girmedi.

49 konsolosluk görevlisi ve yakınları ile 31 TIR şöforümüz orada tutuluyor. Çok yoğun bir gayret içindeyiz. Elçilikler bütün personelleriyle birlikte bulundukları ülkenin teminatları altındadır. Her ülke diplomatik personeli kendi namusu ve şerefi gibi görür ve can güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Irak'taki merkezi hükümet oradaki personelimizi koruyamamıştır.

Bu talihsizlikler en son ABD'nin başına geldi. Libya'daki konsolos feci şekilde katledildi.

Musul'daki hadise Türkiye içinde başta CHP olmak üzere bir iç politika malzemesi yapılmak istendi. Bu kadar hassas bir meselenin iç politika meselesi yapılması bir sorumsuzluk örneğidir. Biz can derdindeyken, CHP'nin kasap gibi et derdinde olması bir fırsatçılıktır.

SANKİ PARİS'TE DOĞDU BÜYÜDÜ

CHP Ortadoğu'ya 'bataklık' diyor. Milyonlarca insanın yaşadığı vatan dediği yere bataklık demek faşistliktir. Bu ırkçılık ve ayrımcılıktır.

Sanırsınız CHP'nin müdürü Paris'te doğdu büyüdü. Tunceli'de doğup büyüyeceksin hem de Ortadoğu'ya bataklık diyeceksin! Bir bölgeyi çıkıp bataklık diye tabir edemez. Hele ki kültür ve dini irtibatlarımız olan bölgeye bataklık demek sorunlarımızı büyütmekten başka bir işe yaramaz.

1 Dünya Savaşı'nın yıldönümünde gençelerimize tavsiye ediyorum. Osmanlı'nın son dönemini anlatan Zeytin Dağı kitabını gençler mutlaka okusun. Sefahat'ı gençlerimiz mutlaka okusun.

Bugün anamuhaleftin genel müdürü bugün bu coğrafyaya bataklık diyor. Bizim hükümetlerimiz o coğrafyaya sırtları döndü. Kendi coğrafyamızda güneydoğuya doğu anadoluya bataklık deyip sırt döndüler. Varsa yoksa Akdeniz dediler, Batı dediler.

MHP'ye yavru muhalefet diyorduk, artık onu da demiyoruz.

MHP, Pensilvanya'nın ve CHP'nin vagonu haline gelmiştir

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...