Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Somalı madencilerden eylem

Somalı madencilerden eylem

GÜNDEM Haberleri

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin yaklaşık 6 bin çalışanı, ücretlerinin hesaplarında yatmadığını görünce göremeyince eylem kararı aldı.

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın ardından üç ocağı da kapalı olan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin yaklaşık 6 bin çalışanı, ücretlerinin hesaplarında yatmadığını görünce göremeyince eylem kararı aldı. İşçiler Hükümet Konağı önünde oturma eylemine başladı.
Geçen 13 Mayıs'ta Soma Kömür İşletmeleri'nde meydana gelen yangında, 301 madenci hayatını kaybetti. Facianın ardından başlatılan adli soruşturmada ise aralarında şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Can Gürkan, Genel Müdür Ramazan Doğru ile İşletme Müdürü Akın Çelik'in de aralarında bulunduğu 8 kişi de tutuklandı. Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Teftiş Kurulu müfettişlerinin de yaptığı incelemeler sonrasında şirkete ait Işıklar ile Ata Bacası maden ocakları, iş sağlığı ve iş güvenliğine uygun bulunmayarak kapatıldı.
ÜCRETLERİ HESABA YATMADI
nbsp;Facianın ardından 15 Mayıs'ta, Nisan ayı ücretlerini alan işçilerin hesaplarına bir daha para yatırılmadı. Hem kazanın meydana geldiği ocakta hem de diğer iki maden ocağında çalışan işçilere, bugüne kadar gerek şirket yetkililerinden gerekse de ilçeyi ziyaret eden siyasilerden ücretlerinin zamanında ve tam olarak yatacağı güvencesi verildi. nbsp;
nbsp;Dün ücretlerinin yatacağı umuduyla banka hesaplarını kontrol eden işçiler, bunun gerçekleşmediğini görünce buna tepki gösterdi. Bunun üzerine protesto kararı alan işçiler, Kaymakamlık binası önünde oturma eylemi başlattı. nbsp;
ŞİRKET YETKİLİSİ, 20 HAZİRAN'A KADAR YASAL YETKİMİZ VAR
nbsp;Bu arada Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'nin yetkilisi ise ücret ödeme çalışmalarının halen devam ettiğini, şirketin hesaplarına mahkemece konulan tedbir kararlarının bu ödemeyi geciktirdiğini ancak kısa sürede konuyla ilgili resmi açıklama yapacaklarını söyledi. nbsp;
nbsp;Aynı yetkili, tam mesaiye göre yatırmayı planladıkları ücretlerin ödenmesi için yasal olarak son günün 20 Haziran olduğunu, bu süreye kadar da sorunu halledebileceklerini dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...