Galatasaray PLAY-OFF serisi 6. maçında Fenerbahçe'yi evinde yendi

Galatasaray PLAY-OFF serisi 6. maçında Fenerbahçe'yi evinde yendi

SPOR Haberleri

3-3 eşitliğe gelen serinin son maçı perşembe günü oynanacak. Ülker Sports Arena'daki karşılaşmayı kazanan takım Beko Basketbol Ligi'nde şampiyon olacak

Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin 6. maçında Fenerbahçe Ülker'i ağırlayan Galatasaray Liv Hospital, rakibini 85-77 mağlup etmeyi bildi ve seriye 3-3 eşitlik getirdi. Serinin 7. ve son maçı 19 Haziran Perşembe günü Ülker Sports Arena'da oynanacak. Bu karşılaşmayı kazanacak ekip, 2013-2014 sezonunun şampiyonu olacak. Aslan müthiş başladı maça. Markoishvili ve Arroyo ile dışarıdan, Sinan ve Furkan ile pota altından 12-2'lik seri üretti. Fener, Preldzic ve Bogdanovic'le dirense de ilk çeyrek 24-13 Cimbom üstünlüğüyle bitti. 2. periyotta özellikle Zoric'le pota altında üretken olan sarı-lacivertliler skor farkını eritti. McCalebb-Preldzic'in de katkısıyla 17. dakikada farkı 1 sayıya (32-31) indirdi. Soyunma odasına 40-38 G.Saray üstünlüğüyle dönüldü. 3. çeyrekte ev sahibinde Furkan ve Erceg; misafir ekipte ise Ömer ve Preldzic skorerlerdi. F.Bahçe, Kleiza'nın 25. dakika içindeki basketiyle mücadelede ilk defa öne geçti: 44-45. Son saniyelerde iyi savunma yapan sarı-lacivertliler, 3. periyodu 60-58 galip tamamladı.
Son çeyrekte kopardı
Son çeyreğe Erceg ve Mensah-Bonsu ile bulduğu 8-0'lık seriyle başlayan G.Saray, 31. dakika içinde 66-60 üstünlük kurdu. Yaptığı savunmayla periyodun ilk 7 dakikasında Fener'e sadece 3 sayı şansı veren ev sahibi takım, 37. dakika içinde farkı 13 sayıya (76-63) çıkardı. Fenerbahçe, taktik faullerle rakibini durdurmaya çalışırken, son bölümde hata yapmayan Aslan mücadeleyi 85-77 kazandı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...