Osmanlı yadigarı Budin Kalesi'nde büyük saygısızlık

/ Kaynak: İHA
Osmanlı yadigarı Budin Kalesi'nde büyük saygısızlık

GÜNDEM Haberleri  / İHA

145 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu egemenliğinde kalan ve tarihe ''Nazlı Budin'' diye geçen Budin Kalesi'nde 3 gün içinde 200 yüz bin litre bira içildi.

1541-1686 yılları arasında tam 145 yıl boyunca Osmanlı İmparatorluğu egemenliği altında kalan ve imparatorluğun en kuzeydeki vilayeti olarak tarihe ''Nazlı Budin'' diye geçen Budin Kalesi'nde düzenlenen Bira Festivali'nde 3 gün içinde 200 yüz bin litre bira içildi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de 4. Kez düzenlenen bira festivalinde yerli ve yabancı olmak üzere 200 marka ve onlarca çeşit bira tüketicilere sunulurken, dünyada en fazla bira tüketiminin yapıldığı ülke olan Çek Cumhuriyeti festivalin onur konuğu ülkesi oldu.

3 gün süren bira festivaline giriş ücreti 1200 forint (12 TL) olurken, Budapeşte'de havaların sıcak olması nedeniyle bira tüketiminin tavan yaptığı, festival süresince yüz bin litrenin üstünde bira tüketildiği açıklandı.

Öte yandan, festival süresince bira içmeye gelenler, canlı müzik konserleri dinlerken, Brezilya'da devam eden Dünya Futbol Şampiyonası maçlarını festival alanında kurulan dev ekranlardan seyretme imkanı buldular.
##tgvideo##

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...