IŞİD Kerkük'e dayandı, onlarca ölü var

IŞİD Kerkük'e dayandı, onlarca ölü var

DÜNYA Haberleri

7 gündür Irak'ın en büyük petrol kenti Musul'un kontrolünü elinde tutan IŞİD, şimdi de Kerkük'e dayandı.

İki gün önce Türkemn kenti Telafer'in kontrol altına alan IŞİD, Sabah saatlerinde Türkmen kasabası Beşir'e saldırmıştı. IŞİD militanları bugün de Musul'dan Kerkük'e geliş istikametindeki Molla Abdullah Köyü'ne girdi.

Kerkük'e 11 km mesafedeki Molla Abdullah nahiyesini ele geçiren IŞİD'in bir yandan güneyden Beşir bir yandan Musul yani Kuzey istikametinden Kerkük'e yaklaştığı ve çatışmaları devam ettirdiği belirtiliyor.
nbsp;
Kerkük güvenlik birlmleri her iki noktada yaşana hareketli çatışmaları püskürtmeye çalışırken, kente olası sızmaları önlemek içinde kent içindeki devriyeleri arttırdı.

BEŞİR KÖYÜ'NÜ ELE GEÇİRDİ

Kerkük'te Şii Türkmenlerin yaşadığı Beşir köyünün Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) eline geçtiği bildirildi. nbsp;

Alınan bilgiye göre Tazehurmatu nahiyesinin 5 kilometre güneyinde bulunan Beşir köyüne peşmerge güçlerinin çekilmesi sonucu IŞİD militanları girdi.

Beşir köyünde bugün saat 10.00 sularında peşmerge ile IŞİD arasında şiddetli çatışmalar başlamıştı. Örgüt militanlarıyla bir süre çatışan peşmergenin çekilmesi üzerine savunmasız kalan köy, IŞİD'in kontrülene geçti.

Bu arada Beşir köyünü ele geçiren IŞİD'in, Tazehurmatu'ya doğru ilerlediği ifade edildi.

O BÖLGEYE DE SALDIRDI

IŞİD'in Bağdat'ın 50 kilometre kuzeydoğusunda yer alan Bakuba'nın bazı bölgelerine saldırdığı bildirildi.

IŞİD militanlarının başkent Bağdat'a 5 kilometre mesafedeki Bakuba kentinin bazı bölgelerini ele geçirdiği haberleri geliyor. BBC'nin Bağdat'tan bildiren muhabiri Richard Galpin, militanların Bakuba'nın kontrolünü ele geçirmesinin örgüt için büyük bir başarı sayılabileceğini ve Bağdat'a açılan karayollarında da hakimiyetlerini güçlendirebileceklerini söylüyor.
nbsp;
nbsp;AFP'nin güvenlik kaynaklarına dayandırarak son dakika geçtiği habere göre ise bölgede taşıymalar sonucunda onlarca ölünün olduğu ifade edildi. YENİ ŞAFAK

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...