Başbakan Erdoğan'a "İmdat mektubu"

Başbakan Erdoğan'a "İmdat mektubu"

GÜNDEM Haberleri

Hayvanseverler Derneği Başkanı Türkan Dağdelen, "İmdat mektubunu" Başbakan Erdoğan'a verilmek üzere, AK Parti İl Başkan Yardımcısına teslim etti.

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Muğla Temsilcisi ve Hayvan Dostları Derneği (HAYDOS) Başkanı Türkan Dağdelen, Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın yeniden gözden geçirilmesi talebini içerir mektubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cem Tölek'e teslim etti.

Dağdelen, gazetecilere yaptığı açıklamada, 81 ilde eş zamanlı hazırladıkları mektupları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştırmak üzere AK Parti il başkanlarına teslim ettiklerini kaydetti.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın, milyonlarca kedi ve köpeğin öldürülmesine zemin hazırlayacağını savunan Dağdelen, ayrıca hayvanlara işkence yapanların hapisle cezalandırılması gerektiğini kaydetti. Dağdelen, sahipli hayvanların meskenlerde beslenmesine kısıtlama veya koşul getirilmemesini de istedi.

Mektubu teslim alan AK Parti İl Başkan Yardımcısı Cem Tölek ise hayvan hakları konusundaki duyarlılığı için Dağdelen'e teşekkür etti. Tölek, mektubu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaştıracaklarını belirtti.

Tölek'e teslim edilen "İmdat" mektubunda, şu ifadelere yer verildi:

"Şimdiye kadar sivil toplum kuruluşlarının veya bilim adamlarının görüşü alınmadan hazırlanan bu yasa teklifinin TBMM komisyonlarına ineceği bugünlerde biz tekrar son umudumuz olarak siz sayın Başbakanımıza sesleniyor ve 'Hayvanlarımızla beraber yürümek istiyoruz bu yollarda' diyoruz. Şu an yürüklükte olan ve kanunun 6. maddesindeki 'Kısırlaştır, aşılat ve aldığın yere bırak' maddesinin değişmeden kalmasını talep ediyoruz. Sorunun çözümü için yurt çapında kısırlaştırma seferberliği yapılmasını istiyoruz. Hiçbir hayvan türü tehlikeli olarak sınıflanamaz. Hayvanlara değil sahiplerine yasal zorunluluklar getirilmelidir. Ayrıca hayvan satış noktalarında, hayvan üretimi ve ithalatı da yasaklanarak, üretim kontrol altına alınmalıdır. Bütün bu talepler için imdat mektubumuzu sayın Başbakanımıza iletilmek üzere gönderiyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...