Sivas'tan 10 ülkeye 'klimalı tabut'

/ Kaynak: DHA
Sivas'tan 10 ülkeye 'klimalı tabut'

YAŞAM Haberleri  / DHA

Sivas'ta 2'inci Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren 'Korkmaz Inox' firması ürettiği klimalı tabutları 10 ülkeye pazarlıyor.

Sivas'ta 1995 yılında kurulan 5 dönümü kapalı, 5 dönümü açık alanda faaliyet gösteren Korkmaz Inox firmasına ait fabrikada klimalı tabut başka olmak üzere morg sistemleri, cenaze yıkama araçları ile cenaze nakil araçları yapılıyor. 2009 yılında tabut ve morg sistemlerini üretmeye başlayan fabrika daha sonra, 2011 yılında Orta Anadolu Kalkınma Ajansı'na (ORAN) 'Yaşam ve Sonrası' adı altında bir proje sundu. ORAN tarafından kabul edilen proje sonrası firma klimalı tabutların seri üretimine geçti.

Şu anda Türkiye piyasasının yüzde 35'ini karşılayan ve yurt dışında ise 10 ülkeye 400 bin dolarlık klimalı tabut ihracat eden firmanın müdürü Cenk Keşkek, şu an fabrikanın 105 çalışanı bulunduğunu belirterek, şöyle dedi:

"1995 yılında ilk olarak işe havalandırma sistemleri ile girdik. İlerleyen zamanda ise morg, cenaze yıkama araçları ile klimalı tabut sektöründe faaliyete başladık. Bu fikrin esas sahibi yönetim kurulu başkanımız Kürşad Korkmaz'dır. Bu alanda bir eksiklik gördü. Bunun üzerine ORAN'a proje sundu. Bu projemiz kabul edildikten sonra seri üretime geçtik. Şu anda yaptığımız bu klimalı tabutları İngiltere, Azerbaycan, Fransa, Gabon, Lübnan, Kuveyt, Karadağ, Bangladeş, Srilanka ve Maldivler gibi 10 ayrı ülkeye ihraç ediyoruz. Ürünlerimizi gönderdiğimiz ülkelerden teşekkür alıyoruz. Bizim ürünlerimizin bir de özeliği var. 'Alın güle güle kullanın' demek nasip olmuyor bize. Ülkemizin tabut, morg sistemi, cenaze yıkama ve nakil araçlarının yüzde 35'lik kısmını biz tedarik ediyoruz. Yurt dışında 400 bin dolara civarında bir ihracata ulaştık. Hedefimiz bir milyon dolara ulaşmak ve tüm dünyaya üren göndermek. Klimalı tabut konusunda tüm dünyaya Türkiye'nin adını duyurmak istiyoruz."

KLİMALI TABUTUN ÖZELLİKLERİ
TSE'nin ISO 9001- 18000 kalite belgesi taşıyan klimalı tabut sıfırın altında 5 ile 5 derece arasında muhafaza özelliğine sahip. Tabutta şok soğutma özelliği bulunuyor. Cenaze şoklandığında 12-13 gün arasında muhafaza edilebiliyor. Elektrik ile çalışan tabutun üst kapağında gözetleme camı bulunuyor ve buradan cenazeye bakılabiliyor.

YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...