Bosna Hersek'te tarihi camiye ''çirkin'' saldırı

Bosna Hersek'te tarihi camiye ''çirkin'' saldırı

DÜNYA Haberleri

Bosna Hersek'te, 450 yıllık Ahmed Dukater Camii'nin kapısı kıran kişiler, duvarlara küfür içerikli mesajlar yazdı ve dini kitaplara zarar verdi.

Bosna Hersek'in batısındaki Livno kentinde bulunan ve yaklaşık 450 yıl önce inşa edilen tarihi Ahmed Dukater Camisi'nin kapısı kırarak içeri giren kişi ya da kişiler, duvarlara küfür içerikli mesajlar yazdı ve dini kitaplara zarar verdi

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Ivica Vrdolyak, polisin olay yerinde incelemelerde bulunduğunu söyledi.

Vrdolyak, camiye giren ve giriş kapısına zarar veren kişi yada kişilerin arandığını belirterek, "Camide bulunan kitaplara ve ses sistemine zarar verildi, camiye bağışlanan belli miktarda para alındı. Şahıslar caminin iç duvarlarına küfür içerikle mesajlar yazdı" dedi.

Livno Başimamı Cevat Haciç ise saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, bu çirkin saldırıyı kimin ve neden yaptığına dair herhangi yorumda bulunmak istemediğini, Livno polisinden olayın en ince detaylarına kadar araştırılmasını beklediklerini ifade etti.

Hırvatların yoğun yaşadığı Livno'nun başimamı Hociç, "Komşularımızla (Hırvatlar) iyi ilişkilerimiz var ve bu ilişkileri soru işareti altına koymak istemiyoruz. Bu yüzden polis en hızlı bir şekilde olayı araştırması, çirkin saldırıyı yapanları bulması gerekiyor" diye konuştu.

Bu arada, 1870 yılında inşa edilen, savaş sırasında Hırvat birliklerince yıkılan ve sonra yeniden inşa edilen tarihi Çurçinitsa Camisinin önceki gün yapılan açılışının hemen sonrasında saldırının gerçekleşmesi dikkat çekti.

-Ahmet Dukater Camisi

Livno kentinin eski çarşısında yeralan ve 1562 ile 1574 yıllar arasında inşa edilen Ahmet Dukater Camisi, yanında bulunan saat kulesi ile birlikte kentin sembollerinden biri. Tarih boyunca farklı ordular tarafından zarar gören ve bir kaç kez onarılan cami, en son 2000 yılında Bosna Hersek Federasyonu Hükümeti'nin desteğiyle onarılmıştı.

Evliya Çelebi de 1660 yıllarından Livno bölgesini gezerken, hakkında "çarşının yanında bulunan eski, duvarları sert, kubbeli bir cami" şeklinde yazmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...