İŞİD'e karşı büyük taarruz

İŞİD'e karşı büyük taarruz

DÜNYA Haberleri

Peşmerge ve polis güçleri, IŞİD'in elindeki Beşir köyünü almak için operasyon başlattı. Çatışmada Kerkük Polis Müdürü, oğlu ve 10 güvenlik gücü yaralandı.

Peşmerge ve polis güçlerinin, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) eline geçen Beşir köyünü almak için operasyon düzenledikleri bildirildi.

Alınan bilgiye göre Beşir köyünde peşmerge güçlerinin karşı saldırıya geçmesiyle şiddetli çatışmalar yeniden başladı. Çatışma esnasında Kerkük İlçe ve Nahiyeleri Polis Müdürü Serhat Kadir, oğlu ve 10 güvenlik gücü yaralandı.

Kerkük Emniyet Müdürü Yardımcısı Turan Abdurrahman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Beşir köyündeki IŞİD militanlarını etkisiz hale getirmek için operasyon başlattık. Güçlerimiz, IŞİD ile şiddetli çatışmalara girdi. Amacımız Beşir köyünü IŞİD'çilerden kurtarmak" dedi.

Kerkük'ün 20 kilometre güneyinde bulunan Beşir, Şii Türkmenlerin köyü olarak biliniyor.

SAMARRA GERİ ALINDI

Irak ordusunun, başkent Bağdat ile ülkenin kuzeydeki Samarra kentini bağlayan yolda kontrolü sağladığı bildirildi.

Irak emniyet teşkilatı yetkililerinden Kuddüs el-Mezrui, AA muhabirine yaptığı açıklamada, güvenlik güçlerinin bölgede terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarıyla çatıştığını belirterek, "Ordu ile IŞİD militanları arasında Bağdat-Samarra yolunda şiddetli çatışmalar meydana geldi. 25 askerin yaralandığı çatışmaların ardından yol IŞİD'in elinden alındı" dedi.

Öte yandan ülkenin Suriye sınırında bulunan Enbar'ın El-Kaim ilçesine bağlı Ramane ve Kerable bölgelerine askeri takviyelerde bulunulduğu belirtildi.

El-Kaim Kaymakamı Ferhan Fetihan, takviye birlik ve techizatların bölgeye ulaştığını dile getirerek, IŞİD'e karşı mücadelede hava desteği talebinde bulundu. Fetihan, "Önümüzdeki saatlerde El-Kaim'in bütün bölgelerini özgürleştireceğiz" ifadesini kullandı.

Bir süredir çatışmaların yaşandığı Irak'ta, IŞİD militanları ve bazı aşiret güçlerinin, ülkenin en büyük kentlerinden Musul ile Salahaddin vilayetinin merkez kenti Tikrit'in yanı sıra bölgedeki kimi yerleşim birimlerinde kontrolü ele geçirdiği açıklanmıştı.

YAKIT SIKINTISI
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidi altındaki Irak'ın birçok kentinde yakıt sıkıntısı baş gösterdi. Kürt bölgesinin Erbil kentindeki petrol istasyonları önünde uzun araç kuyrukları oluşmaya başladı.

IŞİD saldırıları nedeniyle bölgenin işlenmiş petrol ihtiyacını karşılayan üç rafineriden düzenli yakıt alınamıyor. Dışarıdan bölgeye yapılan petrol sevkiyatı da durdu. Bunun üzerine kentteki petrol istasyonları önünde oluşan uzun araç kuyrukları dikkati çekiyor. Sıkıntı nedeniyle sadece 20 istasyonun yakıt satışına izin veriliyor, diğer istasyonlar, belli saatlerde hizmet veriyor.

Erbil sınırları içindeki Hebat (Xebat) Rafinerisi'nden bölgenin petrol ihtiyacı karşılanmaya çalışılıyor. Rafinerinin Genel Müdürü Ari Kakeşin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, günlük 2 milyon litre yakıt ürettiklerini belirterek, Kürt bölgesinde sıkıntı yaşanmayacağını ileri sürdü.

Kakeşin, petrol istasyonlarında uzun araç kuyruklar oluşmasıyla ilgili ise "Halkta benzin kalmayacak korkusu oluştu, bu nedenle herkes, birden depolarını doldurmaya başladı. Halkımıza benzinde hiçbir sıkıntı yaşanmayacağına dair güvence veriyoruz. Kürdistan bölgesi, akaryakıt kriziyle karşı karşıya kalmayacaktır" dedi.

Dışarıdan gelenlerin, aldıkları benzin ve mazotu, terör gruplarına sattıklarını aktaran Kakeşin, bunun önüne geçmek için sadece 20 istasyonda 24 saat yakıt satılacağını, bunun dışında kalanların belli saatlerde açık olacağını bildirdi.

IŞİD saldırıları sonucu Tikrit ilindeki Beyji refinerinden yakıtın alınamadığı Kerkük'te de benzin sıkıntısı yaşanıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...