CHP'li vekillerden 'çatı aday' yorumu

/ Kaynak: İHA
CHP'li vekillerden 'çatı aday' yorumu

Politika Haberleri  / İHA

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun 'çatı aday' olarak gösterilmesine İzmirli vekiller 'CHP'nin değil, çatı adaydır. Umarım hayal kırıklığı yaşamayız" yorumu geldi.

CHP ve MHP'nin İslam Teşkilatı Örgütü eski başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu 'çatı aday' olarak göstermesine İzmirli vekillerden 'CHP'nin adayı değil, çatı adaydır. AK Parti'nin muhtemel adayı Recep Tayyip Erdoğan'a benzeyen birini getirmek konjonktüreldir. AK Parti kesiminden oy alabilmek için Sayın İhsanoğlu aday gösterilmiştir. Umarım hayal kırıklığı yaşamayız" yorumu geldi.

CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İslam Teşkilatı Birliği başkanlığını yapması sebebiyle CHP'nin sağa açıldığına dair söylemlerin doğru olmadığını dile getirerek şöyle konuştu:

"Bizim politika ve tüzüklerimiz her zaman bellidir. Biz her durumda bir kitle partisi olduk. Her düşünce, her inanç kendi içinde özgürdür. Önemli olan laik ve demokratik olmayı sürdürmektir. Çatı aday olan İhsanoğlu da bu koşullara uyacak bir aday olarak görülüyor. Gördüğümüz kadarıyla demokratik ve laik bir insan. Sonuçta Sayın Kılıçdaroğlu'nun söylediği gibi cumhurbaşkanı seçiyoruz ve dolayısıyla siyasi kimliğinin olmaması gerekiyor. Herkese eşit mesafede durabilecek bir aday olmalı." nbsp;

"UMARIM HAYAL KIRIKLIĞI YAŞAMAYIZ"

CHP İzmir Milletvekili Prof.Dr. Hülya Güven detaylı bir araştırma yaparak adayın değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:

"Öncelikle özgeçmişine bakarak ya da bugüne kadar yaptıklarını, kariyerini değerlendirmek lazım. Onun ötesinde ülkemiz bölünmeye doğru gidiyor. Yurttaşlarımız da hiçbir zaman ayrıştırıcı durum sergileyen bir cumhurbaşkanı değil de birleştirici bir cumhurbaşkanı istiyorlar. Şu anda Cumhuriyet Halk Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi anlaşmış görünüyor. Umuyoruz ki diğer partilerin de kabullendiği ve sıcak baktığı bir aday olur. Sanmıyorum ama umarım hiç hayal kırıklığı yaşamayız."

PARTİNİN ADAYI DEĞİL, ÇATI ADAY nbsp;


CHP Parti Meclisi Üyesi ve İzmir Milletvekili Alaattin Yükselde adayın bir çatı aday olduğu partinin adayı olmadığının altını çizerek şunları söyledi:

"CHP'nin sağa ya da İslam'a açılma gibi bir durumu olamaz. Müslüman olan bir ülkede 'İslam'a açılma' söylemleri ne kadar doğrudur ki. Sayın İhsanoğlu sadece çatı adaydır. Partinin adayı değildir. Mümkün olan geniş kesimlerin oyunu alabilecek bir aday olarak belirlenmiştir. Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu da 'Kimden cumhurbaşkanı adayı olmaz' başlığı altında 10 maddelik gerekçesini paylaştı. İçerisinde kuvvetler ayrılığına uymayan, demokratik, laik sosyal bir devlete inanmayan, hukukun üstünlüğüne inanmayan gibi maddelerin bulunduğu 10 madde de İhsanoğlu bulunmuyor. Sayılan o 10 madde ise Ak Parti'nin henüz açıklamadığı ancak aday göstereceği açık olan Recep Tayyip Erdoğan da bulunuyor. Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu, Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasını engelleyecek olan bir isim gibi görünüyor." nbsp;

"AK PARTİ KESİMİNDEN OY ALMAK İÇİN"


CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger de çıkarılan adayın bir kurumsal kimlik adayı olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konjonktüre uygun bir aday olduğu görülüyor. Cumhurbaşkanı adayı olabilecek Recep Tayyip Erdoğan'a benzeyen birini getirmek zaten konjonktüreldir. Aynı dinamiklerden gelen bir aday. Ben tanımıyorum elbette tanımadığım için yargıda bulunmam doğru olmaz. Ancak kariyer olarak Erdoğan'dan daha kariyerli olduğu açıkça görülüyor. Ama aday Erdoğan ile aynı dinamiklerine sahip. Çatı aday olarak İhsanoğlu'nun gösterilmesi AK Parti'ye oy veren kesimden oy almak için olduğunu düşünüyorum."

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...