Basra Konsolosluğu'na tahliye

Basra Konsolosluğu'na tahliye

GÜNDEM Haberleri

Konsolosluktaki görevliler güvenli şekilde Kuveyt'e geçirildi

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Irak'taki gelişmeler çerçevesinde Basra bölgesinde güvenlik riskinin artması sonucu Basra Başkonsolosluğumuz bugün tahliye edilmiştir" dedi. Bakan Davutoğlu twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Irak'taki gelişmeler çerçevesinde Basra bölgesinde güvenlik riskinin artması sonucu Basra Başkonsolosluğumuz bugün tahliye edilmiştir. Başkonsolosluğumuz personeli bugün itibariyle Kuveyt'e geçmiş bulunuyor. Vatandaşlarımızın Irak'taki riskli bölgelerden tahliyesi için kriz merkezimiz ve Bağdat büyükelçiliğimiz 24 saat görevde. Iraklı kardeşlerimizin normal düzenlerine dönmesi için Türkiye her platformda her türlü katkıyı vermeye hazırdır" dedi. nbsp;

Irak'ın Musul kentinde IŞİD tarafından rehin alınan konsolosluk personeli ve TIR şoförlerinin kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Ankara, bir yandan da bölgedeki Türk vatandaşlarının güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Bu kapsamda Türkiye'nin Basra Konsolosluğu'ndaki personel tahliye edildi. Konsolosluk personelinin güvenli bir şekilde Kuveyt'e götürüldüğü bildirildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...