Yaşlanmayı geciktirici ekmek ürettiler

/ Kaynak: İHA
Yaşlanmayı geciktirici ekmek ürettiler

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde (YYÜ) yaşlılığı geciktirici uçkunlu ekmek üretildi.

Mühendislik makarna kek Gibi ürünlerin DAHA fonksiyonel hale getirilmesi for ettik, Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde üretilen ekmeği havzası mensuplarına tanıtan YYÜ Mühendislik unlu mamullerden olusan ekmek, Bisküvi A.Ş. Mimarlık Fakültesi Dekani Prof Dr İsmail Sait Doğan, Temel Gıda Maddeleri income A.Ş. A.Ş. Bilimsel Çalışmalar yürüttüklerini belirtti.
Ekmeğin DAHA SAĞLIKLI Hale getirilmesi for Yola çıktıklarını met Çalışmalar sonucunda, Doğu Anadolu Bölgesi'nde oldukca Yaygın Olarak Yetişen Uçkun (yayla MUZU) bitkisini kullandıklarını Ifade eden Doğan, "Yayla MUZU ettik, C Vitamini Içerigi oldukca YÜKSEK, Fenolik bileşenler bakımından oldukca Zengin'in SIM Express zamanda ettik Bitkisel lif Içerigi de oldukca YÜKSEK Bir Gıda maddesidir. Bizde met çalışmamızda hem bölgenin Karakteristik ürünü Olması açısından hem de ekmeği zenginleştirmek açısından Uçkun bitkisini ekmek üretiminde Kullanmayı denedik. KULLANIM rate Ön çalışmalarla belirlenmiş Olup, Yaklasik Olarak 3 tane farkli dozu biz met çalışmamızda testi ettik. Uçkunu un Ağırlığı uzerinden Yüzde 1,5 oraninda, Yüzde 3 oraninda Yüzde 4,5 oraninda hamurumuza Ilave ederek ekmek Elde edilmesini gerçekleştirdik "dedi ettik.
nbsp;
Üretilen Uçkun ekmeği Ile Kontrol ekmeğinin karşılaştırılması sonucunda Canbay, rate, gözenek yapısının farkli olmadığını gördüklerini Ifade eden Doğan, "Sadece uçkunun Karakteristik renginden kaynaklanan Hafif sekilde yeşilimsi ton oluşması: söz Konusu ettik kabarması. Bunun next to kepekli ekmek görüntüsünü kazandırdığı for tüketiciler Tarafından Gerçekleştirilme rahatça tüketilebilecek Formatta oldugunu görüyoruz. AYRICA BURADA Fenolik Maddeler dediğimiz, DAHA doğrusu Antioksidan özelliğe Sahip Maddeler bakımından oldukca ekmeğimizi zenginleştirmiş Hale getiriyoruz. Uçkun ekmeğinin lif Içerigi YÜKSEK Fenolik bileşenler bakımından YÜKSEK ettik. Fenolik bileşenler, atikanserojenik Bir etkiye Sahip.
DAHA SAĞLIKLI yaşayabilmemiz for püskürtülen bileşenler bakımından Zengin'in Karakteristik kazandırmış olduk. Böylelikle Çevremdeki Kızlar bölgemizin Karakteristik ürününü kazandırarak Yeni Bir ??Ürün Elde etmis olduk. Yaptığımız met çalışmanın tüketicilerin beğenisini alacağını Tahmin ediyoruz "ifadelerini kullandı. nbsp;
Uçkun ekmeğinin yaşlılığı geciktirici özelliğe Sahip oldugunu da vurgulayan Doğan, "Gıda maddelerinin Ne Kadar Antioksidan Içerigi YÜKSEK imkb antikanserojen yaşlanmayı geciktirici özelliğe Sahip fonksiyonları VAR ettik. Tabi ki BURADA kullandığımız Maddenin bileşimi Toplam Billed içerisindeki rate oldukca Önemli ettik. Biz BURADA un Ağırlığı uzerinden Yüzde 3 oraninda kullandığımızda oldukca basarili Bir ??Aldanmayın! SONUÇ Elde ettik. Bu bakımdan DAHA sağlıklı, DAHA fonksiyonel Bir Ürün Elde edildigini düşünüyoruz. Yaşlanmayı geciktirici özellikte Bunların çoğu yerin epey Içinde sayılabilir "Şeklinde konuştu.


GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...