'Yüzünü almasaydık ölebilirdi'

'Yüzünü almasaydık ölebilirdi'

GÜNDEM Haberleri

Ömer Özkan, Üslün'ün ortaya çıkan uyuşmazlık sebebiyle yüzünün yüzde 60'lık bölümünün alınmasının gerekçesini açıkladı

Antalya'da 10 ay önce yüz nakli olan 55 yaşındaki Salih Üslün'ün ortaya çıkan uyuşmazlık sebebiyle yüzünün yüzde 60'lık bölümünün alınmasıyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Ömer Özkan, "Biz bu kararı vermeseydik 10-15 günde hastayı kaybedebilirdik" dedi. Geçen yıl Ağustos ayında yüz nakli olan Üslün'ün yüzünün yüzde 60'lık bölümü, uyuşmazlık nedeniyle dün 5 saat süren operasyonla alındı. Ameliyatı gerçekleştiren Ömer Özkan, "Yaklaşık 3 aydır problemler yaşıyordu. 2 aydır ilaç tedavisini kesmiştik" dedi. 'B' planını devreye sokmalarının tek bir sebebe bağlı olmadığını kaydeden Özkan, "Bu hasta için yüz hayatiydi. Karaciğer ya da böbrek gibi önemli bir organdı. Umarım iyi bir karar olacak. Erken dönemde belirgin bir iyileşme beklemiyoruz. Bu uzun bir süreç, önemli olan hastamızı yaşatmak. Toparlanması 1-2 gün değil, daha uzun sürebilir" diye konuştu.

AİLE YIKILDI
Öte yandan, Üslün'ün yüzünün bir kısmının geri alınmasına, Edirne'de oturan ailesi de çok üzüldü. Oğul Serdar Üslün, "Nakilden sonra babamın yüzünü çok beğenmiştik'' diye konuştu. Ağabey Ziya Üslün de "Hep iyi olmasını istedik ama olmadı" diye gözyaşlarına boğuldu.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...