Küçük çiftçiye büyük destek

Küçük çiftçiye büyük destek

Ekonomi Haberleri

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, 2014 yılında Kalkınma Bölgelerine verilen hayvancılık yatırım desteklemelerine bir yenisini daha ekledi.

Bakanlık, Güney Doğu Anadolu Projesi (GAP), Doğu Anadolu Projesi (DAP), Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) ve Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki illere verilen yatırım desteklemelerine ilave olarak küçük aile işletmelerine hibe desteği verecek. 2014-2018 yılları arasında uygulanacak program kapsamında 100-200 baş ölçekli küçükbaş hayvanı bulunanlara ağıl yapım ve onarım için yüzde 50, damızlık koç ve teke alımına yüzde 80 hibe desteği sağlanacak. Büyükbaş hayvancılıkta ise 10-50 baş anaçlık işletmeler için ahır yapım ve onarım bedelinin yüzde 50'si, tohumlama boğası alımının da yüzde 80'i devlet tarafından karşılanacak. Proje ile büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi ve hayvansal üretimde verimliliğin artırılması hedefleniyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...