12 ay boyunca hareketsiz hesaptan ücret, komisyon kesilemeyecek

12 ay boyunca hareketsiz hesaptan ücret, komisyon kesilemeyecek

Ekonomi Haberleri

Tahsil edilemeyen ücretler, tahakkuk tarihinden itibaren en fazla son 12 aylık dönem için sonradan tahsil edilmek üzere bekletilebilecek.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), müşterilerin, kesintisiz olarak en az 180 gün süreyle hareket görmeyen kredi kartları, mevduat ve katılım fonu hesapları hakkında bilgi alabilecekleri ortak bilgi sistemi kurulana kadar hareketsiz hesaplara herhangi bir ücret tahakkuk ettirilemeyeceğini açıkladı. Tahsil edilemeyen ücretler, tahakkuk tarihinden itibaren en fazla son 12 aylık dönem için sonradan tahsil edilmek üzere bekletilebilecek. Bu dönem zarfında tahsil edilemeyenler ise iptal edilecek. Ayrıca yıllık üyelik ve hesap işletim ücretlerinin tahsili için müşteriler hakkında icra takibi yapılamayacak, müşteriler, kredi kartı yıllık ücretiyle, mevduat ve katılım fonuna ilişkin hesap işletim ücretinin tahsili amacıyla kredilendirilemeyecek. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...